Cara i creu a la Copa d'Espanya de Natació

El masculí del CN Mataró aconsegueix l'ascens a Primera Divisió i el femení perd la màxima categoria estatal

Equip masculí CNM NatacióCara i creu dels equips del Centre Natació Mataró a la Copa d’Espanya de Natació. Mentre que l’equip masculí va aconseguir a Castelló l’ascens a Primera Divisió, l’equip femení va perdre a Gijón la màxima categoria estatal (Divisió d’Honor) i l’any vinent competirà a Primera Divisió.

Els nois del CN Mataró van aconseguir l’ascens després d’acabar segons a la Copa d’Espanya de Segona Divisió celebrada a Castelló. Els mataronins van estar lluitant fins al final amb l’equip canari del CN Las Palmas per la primera posició, però finalment es van haver de conformar amb la segona plaça, posició que també donava l’ascens de categoria, que era l’objectiu del CN Mataró. El conjunt mataroní va acabar segon amb 749 punts, mentre que el conjunt canari va acabar primer amb 791 punts.

Triplet de Morillas en braça

De l’actuació mataronina hem de destacar les victòries de Fernando Morillas en els 50, 100 i 200 metres braça, Adrian González en els 400 metres lliures, Guillem Pujol en els 200 metres lliures, Héctor Ruiz en els 1500 metres lliures, del relleu 4x100 lliures (Guillem Pujol, Adrian González, Hector Ruiz i Fernando Morillas) i del 4x200 lliures ( Guillem Pujol, Héctor Ruiz, Francesc Ros i Adrian González). Van completar l’equip Pol Cantó, Eduard Cecilia, Pol Roca, Ricard Pujol, Martí Jiménez, i Martí Penedès.

Descens del femení

Les nedadores del CN Mataró, la temporada vinent no competiran a Divisió d’Honor amb els millors equips de tot l’estat, ja que el conjunt mataroní va quedar setè a la Copa d’Espanya disputada a Gijón perdent la màxima categoria estatal, i l’any vinent competirà a Primera Divisió. Les mataronines van aconseguir 329 punts, quedant-se a només 35 punts de la permanència que la va marcar el Bidassoa que va acabar sisè.

De l’actuació mataronina hem de destacar el 2n lloc de Berta Triola en els 800 metres lliures, només darrere d’Èrika Villaécija, el tercer lloc d’aquesta mateixa nedadora en els 400 lliures i el tercer lloc de Berta Cantó en els 100 i 200 metres braça. Van completar l’equip femení: Xènia Vilariño, Adriana Roca, Clara Rodríguez, Carla Chaves, Aina Triola, Júlia Jubany, Helena Ruiz, Maria Rosiñol i la jove promesa de 13 anys Marina Martínez. Esmentar que els dos equips del CN Mataró estan entrenats per Sergi Garcia, Joan Parra, Maria Folgado i Roger Cruañas.