Javier Gómez guanya l'or als Jocs del Mediterrani

El gimnasta mataroní, gràcies al triomf per equips amb Espanya, ha aconseguit la cinquena medalla d'or de la història de l'esport mataroní en aquests Jocs

El dissabte 22 de juny ha estat un dia important a la trajectòria esportiva del gimnasta mataroní Javier Gómez ja que formant part de l'equip espanyol s'ha fet amb la medalla d'or a la competició per equips de gimnàstisca artística dels Jocs del Mediterrani 2013 que s'estan celebrant la ciutat turca de Mersin.

L'equip espanyola format per Javier Gómez, Fabiàn González, Christian Bazán, Néstor Abad i Rubén López han superat amb 261 punts a dos equips potents com són Itàlia, que ha quedat a 6 punts, i França, que ha quedat a 11 punts, per fer-se amb el primer lloc i la medalla d'or. El mataroní ha estat el segon més puntuat de l'equip espanyol que ha estat Fabián Gonzàlez i tots dos seran presents a la final individual del proper dilluns dia 24 de juny.

Aquesta medalla que ha aconseguit Javier Gómez és la cinquena de l'esport mataroní al llarg de les 17 edicions d'aquesta competició, feta a imatge dels Jocs Olímpics per als països que toquen a la mar Mediterrània. La primera va ser pel basquebolista Jordi Bonareu (any 1955 a Barcelona), i després la van aconseguir les gimnastes Pepita Sànchez (Esmirna 1971) i Alba Planas (Tunis 2001) i la més recent per part del futbolista Dídac Vilà (Pescara 2009).

Als Jocs de Pescara 2009 Javier Gómez ja havia guanyat la medalla de bronze, quan Espanya va quedar tercera per darrere d'Itàlia i França.

A part de Javier Gómez hi ha dues altres representant de l'esport mataroní a Mersin que són la marxadora Raquel Gonzàlez (FC Barcelona) que participarà als 20 km marxa i la nedadora Natàlia Torné (CN Mataró).

Javier Gómez a Mersin 2013