Estesuno campió de Catalunya de creuers

El Campionat de Catalunya de creuers celebrat en aigües del Maresme va ser tot un èxit

Els passats dies 8,9 i 10 de setembre de 2012 va tenir lloc en aigües del litoral entre Mataró i Premià de Mar el Campionat de Catalunya de Creuers 2012 Trofeu Lexus-Toyota Mataró. Un campionat organitzat juntament pel Club Vela Mataró, Club Nàutic Vilassar de Mar, Club Nàutic Premià i Club Nàutic El Masnou. Amb el suport tècnic de la Federació Catalana de Vela i la RANC (Real Asociación Nacional de Cruceros).

Aquest campionat ha estat patrocinat per els concessionaris Lexus i Toyota de Mataró així com la col.laboració de l’Hotel Atenea Port i el Port de Mataró. En total han estat tres dies de competició al més alt nivell, amb una nombrosa flota de 50 vaixells i 300 regatistes repartits en tres grups, i amb destacades embarcacions que són habituals en el circuit català i estatal.

 

També cal destacar la participació de diverses embarcacions de Mataró com el Petrus de Josep Àlvarez, el Naruto de Toni Rodríguez, el Tete de Francesc Parés, el Lampo d’Eduard Beltran, el Lulu Marlu de Joan Parés, B-Water d’Andreu Rabassa o el Tauró de Xavier Beltran.

 

El temps va ser el gran protagonista, ja que les bones condicions meteorològiques van permetre disputar el màxim nombre de regates. Un total de 5 durant la primera jornada es va disputar sobre un recorregut costaner que anava des de Premià-Vilassar-Mataró-Vilassar-Premià- Masnou. El campionat va oferir un gran espectacle visual a tot el litoral i es va convertir en una gran festa de la vela. El segon dia de regates es disputaren dues proves, la primera un triangle olímpic i la segona un barlovent-sotavent. El tercer dia de regates hi va haver dues regates més amb el recorregut barlovent-sotavent.

A l’acte de cloenda i d’entrega de premis celebrat a l’Hotel Atenea Port van assistir l’alcalde de Mataró Joan Mora, l’alcalde de Premià de Mar Miquel Buch, el president de la Federació Catalana de Vela Gerard Esteva, el president de la RANC Jesús Turró, el President del Club Nàutic Premià Bienvenido, el president de Club Vela Mataró Toni Rodríguez, el propietari dels concessionaris Lexus i Toyota Carles Solano i per últim el director del Port de Mataró Jan Bellavista.

 

GUANYADORClasse RI 31r Springbok III, de Jordi Delgado2n Miriapodo, de Lluís Romero3r Blue Marlin, de Diego CascalesClasse RI 21r Cometa, de Lluis Blanchar2n Desafino, de Miquel Colomer3r Executive Airlines, de Salvador VietaClasse RI 0-11r Estesuno, de Francesc Soldevila2n Duende 50, de Jacinto Rodríguez3r L’Immens, d’Alexandre PlazaGuanyador absolut1r Estesuno 2n Cometa 3r DesafinoGuanyadors del Trofeu “Geseme” per equipsEquip Real Club Nàutic de Barcelona format per: Estesuno de Francesc Soldevila, Miriapodo de Lluis Romeu i Executive Airlines de Salvador Vieta.