Grans resultats dels regatistes de Club Vela Mataró en la VI Regata Ophiusa

Club Vela Mataró col·loca 6 embarcacions entres els 18 primers en la Classificació General de la Regata Ophiusa

Un any més la Regata Ophiusa (Sitges-Formentera) va celebrar-se com és habitual durant la Setmana Santa. Una regata que per el calendari sempre guarda grans sorpreses climatològiques amb forts vents, canviants i condicions dures i adverses, que fan d’aquesta regata, sens dubte, de les més dures del calendari. El dia 9 de d’abril a les 12 hores és donà la sortida del port d’Aiguadolç i per davant les embarcacions hi havia 160 milles nàutiques a recórrer fins el port de Formentera. Sempre es tracta d’una regata complicada ja que s’ha de decidir si deixar l’illa d’Eivissa per babor o per estribor, elecció sempre arriscada que fa decidir, d’una manera molt determinant, la classificació General.

El vent de SW va afiançar-se a les primeres hores i gran part de la flota de 50 barcos es decantaren per fer la ruta de Esvedrà (deixar l’illa per babor, segons les previsions metereològiques aquesta opció seria la més adient, però un grup de barcos arriscaren a fer rumb directe per Tagomago i deixar Eivissa per estribor i aquesta estratègia va donar els fruits que buscaven, trobant-se un bon vent de NW amb el qual es desmarcaren considerablement de la flota.

Els vaixells i les seves tripulacions de Club Vela Mataró que participaren:Cometa a dos (de Xavier Rocas)Ninuriata divuit (de Jan Santana)Tete (Francesc Parés)Mentha (de Josep Mª Mora)Naruto II (de Toni Rodríguez)Tanit (Oscar Chaves)

El Lloc més meritori l’assolí el soci de Club Vela Mataró Xavier Rocas amb el Cometa a dos, amb el segon lloc de la General i només amb dos tripulants, i també fent-se amb el 1er. lloc en la clssificació d’embarcacions de tripulació reduïda en la que el segon lloc va ser per El Ninuriata divuit de Jan Santana i 6è de la general, El Tete de Francesc Parés també va ser un dels protagonistes en fer-se amb el primer lloc en el tercer grup, novè lloc en la general. Al segon grup, i el més nombrós, Cometa a dos primer lloc, Ninuriata divuit segon, Mentha sisè i Naruto II setè i per ùltim al 4rt Grup el Tanit, d’Oscar Chaves, assolí el 5è lloc.Cal destacar que Club Vela Mataró es va fer amb el 3er Lloc per clubs.