Cinc places de finalista als estatals d’hivern de natació

Rècord de Mataró del relleu 4x100 estils femení format per Serras, Cantó, Illa i Bosch

Els nedadors del Centre Natació Mataró van aconseguir cinc posicions de finalista i un rècord de Mataró en els recents campionats estatals de natació d’hivern. Les millors classificacions van ser de Roger Rabassa, Elena Martínez, Berta Cantó i el relleu 4x100 estils.

Aquest Campionat d’Espanya Absolut d’Hivern es va celebrar del dimarts 18 al dissabte 22 de desembre a la ciutat asturiana de Gijón, amb la novetat que es disputava en piscina de 50 metres quan habitualment se celebren en piscina curta. L’equip del CN Mataró que va viatjar a Gijón estava format per 10 nedadors i nedadores (2 nois i 8 noies).Elena, sisena, anirà al mundialLa competició es va iniciar el dimarts amb la prova de 5000 metres en la qual Elena Martínez, que ja ha estat confirmada per la Federació Espanyola com una de les seleccionades per prendre part al proper Campionat del Món de Llarga Distància que es disputarà l’any que ve a Sevilla, va aconseguir el sisè lloc amb un temps d’1h02’15’’.

La resta de posicions de finalista les van aconseguir Roger Rabassa, que es va classificar setè en dues ocasions: en les proves de 400 lliures amb un temps de 4’04’’86 i de 800 lliures amb 8’35’’66; Berta Cantó, vuitena en els 100 braça amb 1’14’’89, i finalment l’equip de relleus 4x100 estils femení, format per Marta Serras, Berta Cantó, Irene Illa i Esther Bosch, que va acabar també vuitè amb un nou rècord de Mataró (4’28’’81).

Altres resultats dels nostres esportistes van ser els següents: Esther Bosch: 10a classificada en 100m lliures amb 58.39 i 12a classificada en 200m lliures amb 2:06.43; Marta Serras: 11a classificada en 100m esquena amb 1:06.63; 12a classificada en 50m esquena amb 31.57; Josua Samios: 13è classificat en 50m papallona amb 25.75; Aïna Jiménez: 13a classificada en 200m braça amb 2:43.90; Adriana Roca: 27a classificada en 200m estils amb 2:30.85; i Clara Rodríguez: 31a classificada en 100m esquena amb 1:10.60.

En la classificació final per clubs l’equip femení del Centre va finalitzar en el 15è lloc final amb 77,5 punts, en tant que l’equip masculí va ser 25è classificat amb 33 punts.