El Solaris-Mataró queda tercer en el “Gran Premi El Balís”

El VIII Gran Premi El Balís, prova puntuable pel Campionat de Catalunya, es va celebrar el darrer cap de setmana sota l’excel·lent organització del Club Nàutic El Balís.

La competició va començar dissabte amb dues regates sobrevent-sotavent que es varen disputar amb vents de moderats a fluixos del segon i tercer quadrants. A la primera màniga, el Geseme (ex Meroil) de Jesus Turró (Reial Club Nàutic de Barcelona) es va imposar gràcies a la seva millor maniobra i velocitat en empopada, que el va permetre navegar sense pressió des de la primera balissa, afavorit per algunes errades de maniobra del vaixell mataroní. El Solaris – Mataró va ser segon, seguit pel Ninuriata VIII de Pere Boix (Club Nàutic d’Arenys). La segona màniga també va ser dominada pel vaixell del RCNB i el segon i tercer llocs varen ser per Ninuriata VIII i Solaris – Mataró, respectivament. Encara amb pronòstics incerts i vent fluix de garbí de 6-8 nusos es va disputar la dar-rera màniga de diumenge, un triangle amb arribada en cenyida, amb el Geseme com a líder i el Solaris – Mataró en segon lloc de la classificació general i RN1. El francès Alex Pallu, a la canya del vaixell mataroní en aquesta regata, no va poder evitar un fora de línia a la sortida que va relegar-lo a la darrera posició dels 30 vaixells participants. Una extraordinària remuntada va resultar en una quarta plaça a la classificació final de la regata. En el còmput final, amb triomf del Geseme, el Solaris – Mataró va assolir el tercer lloc a un punt del Ninuriata VIII.

A aquest resultat s’hi afegeix el tercer lloc aconseguit en la categoria RN3 pel Lampo Rosso de Lídia Trell patronejat per Edu Beltrán. En la classificació general per Clubs (Trofeu Vila de Llavaneres) el Club vela Mataró va ocupar el tercer lloc (36 punts), només darrera del Club Nàutic El Balís (29 punts) i el Reial Club Nàutic de Barcelona (32 punts) Els representants de club Vela Mataró van ser Solaris- Mataró (Ferran Rodríguez) Naruto II (Toni Rodríguez) Hechicero (Hèctor Suàrez) Lampo Rosso (Eduard Beltran) Cometa (Xavier Rocas).

Amb aquest tercer lloc el Solaris – Mataró es manté líder en solitari del Campionat de Catalunya de Creuers, en espera de la final que tindrà lloc el proper mes de novembre en aigües de Port de la Selva. També encapçala el rànquing de la Divisió de Creuer de la Federació Catalana de Vela amb 47 punts.