El Medicare System CHM guanya i surt de la zona de descens de l'OK Lliga

Les mataronines van destrossar les egarenques amb una primera part de somni però després es van complicar el partit (7-5)

El partit d’aquest divendres era a vida o mort per a les noies del Medicare System Mataró: una derrota les condemnava a un descens gairebé segur. Una victòria, en canvi, sobretot si s’aconseguia remuntar el gol average a les egarenques (allà van quedar 4-2), podia fer pujar com l’escuma les opcions de permanència. I la veritat és que es fa difícil imaginar un millor començament de partit. Les noies d’Albert Larrea i Albert Bou van dominar tots els aspectes del joc amb claredat, van establir un ritme frenètic de joc, van pressionar amb una defensa asfixiant i, més important encara, van materialitzar gairebé totes les oportunitats que van crear, fins al punt que al minut 17 de partit el marcador assenyalava un exuberant 6-0 contra l'Sferic Terrassa.

Per estrany que pugui semblar, qui va trencar el ritme i la dinàmica del partit va ser el propi equip local. Diversos canvis en l’alineació van fer que l’equip perdés el to del partit. I les egarenques van fer dos gols en els últims 3 minuts de la primera part per marxar al vestidor amb un encara clar resultat de 6-2.

Sferic - Medicare 2

Però a la segona part, les de groc-i-negre ja no van aconseguir tornar a tenir el partit com el tenien al principi. I els hi va anar entrant la por al cos de perdre l’average. Els nervis es palpaven en l’ambient i les jugades ja no sortien. Un gol de “xurro”, de rebot, va suposar el 6-3 que deixava a l'Sferic a un gol d’igualar l’average. Però per sort, va arribar la desena falta de les visitants i, Carla Fontdeglòria, a sis minuts del final, va marcar el 7-3 que acabaria essent l’únic gol local de la segona part. Les noies de verd buscaven a la desesperada la manera de reduir la diferència i un xut de lluny, a 4 minuts del final, es va colar per l’escaire de la porteria d’Ariadna Escalas per situar el 7-4. Altre cop la cosa depenia d’un gol. Les mataronines no van saber controlar els nervis i van acabar encaixant el 7-5 a falta de 23 segons pel final. Tot i així, amb el ‘gol average’ igualat, superen a les egarenques per la diferència de gols general i, per tant, les avancen a la classificació i surten de posicions de descens a falta dels altres resultats de la jornada. Queden tres jornades, encara queda feina per fer, però la salvació és possible.

Medicare System MATARÓ – Sfèric Terrassa 7-5

Medicare System Mataró: Ariadna Escalas (portera), Xantal Piqué (1), Ona Castellví (1), Carla Fontdeglòria (3) i Aina Florenza (2) –cinc inicial-, Júlia Canal, Anna Fontdeglòria, Aida Anton, Joana Xicota i Èrika Arellano (ps).