Dura derrota del Mis Ibérica Mataró a mans del CH Girona (1-6)

La poca eficàcia en atac, els pals i l’excepcional actuació del porter visitant provoquen que el CH Mataró encaixi una clara derrota

• Marc Gomà
  • Diumenge, 29 Novembre 2015 19:53

El Mis Ibèrica Mataró rebia, una setmana més en un pavelló sense la que normalment és la grada principal, al City Lift Girona CH amb la intenció de deixar endarrere la derrota contra el Barça i tornar a fer del Jaume Parera un fortí on els visitants hagin de suar per endur-se algun punt. També era el dia en què el club, en col·laboració amb l’associació Cirera Solidària, organitzava una Jornada Solidària en benefici del Menjador Solidari Infantil de Cirera (www.cirerasolidaria.cat).

El partit va començar bé, amb ocasions per l’equip local i, al minut 4, una targeta blava per Borja que donava al Mataró una falta directa i dos minuts de superioritat. Però Marc Povedano no va ser capaç de superar Jaume Llaverola i tampoc en els dos minuts de superioritat els de groc i negre van poder anotar. Per si fos poc, just en el moment en què el Girona recuperava la igualtat numèrica, van encetar un contracop que va situar el 0-1 de l’estic de Sergi Canet. Les coses es van seguir complicant, ja que al minut 7, Èric Serra va cometre un penal que, a més, li va suposar una targeta blava. Tot i que Borja Ramon va fallar el penal, durant els dos minuts de superioritat, el CH Girona va situar el 0-2 gràcies a un precís xut des de lluny.

El partit va entrar en una fase d’ocasions a les dues porteries en què el porter visitant va començar la seva exhibició i va demostrar perquè se l’ha arribat a considerar un dels millors porters de la història. Es van poder anotar fins a 11 ocasions de gol de l’equip local que o bé el porter o bé els pals (fins a 4) es van encarregar d’anul·lar. En el minut 22 hi va haver un penal favorable al CH Mataró que Marc Povedano va ser incapaç d’anotar ni directament ni després del primer rebuig del porter. Després d’un altre tir al travesser i d’una altra gran parada de Llaverola, va arribar un contracop del Girona que es va saldar amb targeta blava per Oliana i penal favorable als visitants. Sergi Grané el va parar, però el seu rebuig el va recollir Manel García per anotar el 0 a 3. Ja a l’últim minut de la primera part, hi va haver encara un altre penal favorable al Mataró que, en aquest cas, Èric Florenza, tampoc va ser capaç d’anotar. Faltant 20 segons pel descans, la desena falta del Mataró va suposar una directa favorable al Girona que no van desaprofitar. 0-4 al descans. Resultat contundent i podríem dir que injust, però si no ets capaç d’anotar cap gol, el més normal és que el rival ho aprofiti.

CH Mataró - Girona 2

Ganes de remuntada

A la segona part l’equip de Joan Carles Vadillo va sortir amb ganes d’intentar remuntar la situació i va crear diverses ocasions en els primers minuts fins que, al minut 4, un tir de lluny d’Èric Florenza va ser interceptat per un defensa tirant-se a terra. Penal. En aquesta ocasió el va xutar Pablo Fernández i, finalment, va aconseguir el primer gol local que acabaria essent l’únic. Al minut 8 es va produir la desena falta del Girona, i això suposava una altra falta directa pel Mataró. Pablo es va disposar a tornar a superar a Llaverola, però no va poder. Les ocasions se succeïen. Al minut 12 una intercepció amb el peu va provocar el quart penal favorable al Mataró. Pablo Fernández no va poder convertir-lo en gol i quan havia recollit el rebuig, el mateix Llaverola va fer-li un altre penal. El cinquè. El va xutar Marc Povedano i tampoc va poder anotar. 1 gol de cinc penals.

Durant la jugada que va succeir al penal, l’àrbitre va anul·lar un gol del Mataró per un moviment il·legal de l’estic. La dinàmica no va canviar. El Mataró seguia tenint ocasions i, o bé els pals o bé el porter, les desbarataven. Al minut 15, Sergi Canet va fer un golàs sortint des de darrere de la porteria de Sergi Grané i col·locant la pilota a l’escaire del segon pal. Al minut 17 una altra blava per l’equip local, en aquest cas per Pove, per una suposada agressió. El Girona no va anotar la directa ni va ser capaç de marcar en els dos minuts de superioritat. Al minut 20, en una jugada embolicada dins l’àrea visitant, l’àrbitre va anul·lar un altre gol al Mataró. Èric Serra va rebre una targeta blava per protestar (la quarta per a l’equip local) i, jugant en superioritat, l’equip gironí va anotar el sisè gol que deixaria el marcador definitiu.

HO MASC-GIRONA

El Mataró té ara tres compromisos seguits assequibles que haurien d’acostar l’equip a la part alta de la taula i facilitar que sortís de la dinàmica negativa en què es troba després de tres derrotes consecutives. Des que es va lesionar Jordi Bartrès, durant el partit a Sant Cugat, l’equip suma una victòria i quatre derrotes. Però la lesió sembla que no se soluciona i, per tant, l’equip ha de tirar endavant sense ell.

Mis Ibèrica MATARÓ – City Lift Girona CH 1-6

Mis Ibèrica Mataró: Sergi Grané (porter), Èric Florenza, Marc Povedano, Èric Serra i Pablo Fernández (1) –cinc inicial-, Marçal Oliana, Oriol Pujol, Oriol Lladó, Nil Castellví i Adrian Aceituno (ps).