Un altre arbitratge indecent tomba El Tot Mataró

Una targeta vermella a Pedragosa amb 24-22 va capgirar el partit

L'equip d'El Tot Mataró JHM va caure eliminat a les semifinals de la Copa Catalana després de jugar un magnífic partit davant del Gràcia de Sabadell, tercer classificat a la lliga de 1a Estatal, i degut sobretot a algunes decisions arbitrals en el tram final del partit que van portar la victòria i la classificació per la final cap a mans sabadellenques.

L'inici de partit va ser electritzant amb amb un empat a tres gols als tres minuts de partit, però a partit d'aquell moment l'atac mataroní es va encallar i en canvi els visitants trobaven totes les facilitats del món per superar el 6:0 local, i amb un parcial de 0-6 van situar el 3-9 al marcador que va obligar Pep Muñoz a demanar temps mort i a canviar l'estratègia defensiva per un 5:1 molt pressionant que va dificultar molt més les accions del rival i va permetre anar recuperant poc a poc la diferència fins empatar a 16 gols poc abans del descans, gràcies sobretot a l'eficàcia en el xut exterior de David Pedragosa, que havia marcat ja set gols en els primers 30 minuts, però també al bon treball de la resta de l'equip.

Els àrbitres: protagonistes
A la represa El Tot Mataró, amb un Carles Núñez inspirat a la porteria, es va posar per davant, amb un parcial de 3-0 tot i haver tingut dues exclusions en els primers tres minuts de joc. Semblava que el partit havia capgirat completament el seu signe perquè l'equip visitant es veia totalment enfonsat. Però en un moment en que calia tranquil·litzar el joc i seleccionar bé els llançaments, una sèrie de despropòsits en forma de precipitacions i pèrdues de pilota van permetre que el Gràcia es fiqués novament el partit fent un parcial de 0-3 en menys d'un minut. Però va ser només un instant, El Tot Mataró estava defensant bé i novament va agafar dos gols d'avantatge en el moment de creuar l'equador d'aquest període, i aquí van entrar en joc els protagonistes autèntics del tram final del partit: els àrbitres. Després de no xiular un parell de clars penals per defensa interior del Gràcia, en un acció de penal i exclusió de David Pedragosa, se'ls va anar l'enteniment i van ensenyar targeta vermella al golejador local condicionant totalment el desenvolupament final del partit.

Però no n'hi havia prou perquè quan l'equip visitant es va posar per davant (26-27) a falta de cinc minuts Edu Vivar va marcar un excel·lent gol que va posar novament l'empat. Calia fer alguna cosa més i van excloure Edu Velasco, i com que amb això no n'hi havia prou en una interceptació de Martí Comas amb empat a 27 al marcador que provocava un clar contraatac local, es van inventar una falta de peu. Els visitants aleshores van aprofitar la seva superioritat i van sentenciar el partit, davant la frustració dels jugadors locals que veien com s'esvaïa el somni de la primera final de la Copa Catalana, que hauria tret una mica l'amargor del descens, que per altra part s'ha vist que no hauria estat tal d'haver pogut comptar amb tots els efectius en la fase decisiva del campionat.

EL TOT MATARÓ JHM- GRACIA SABADELL 27-29
EL TOT MATARÓ JHM:
Carles Núñez i Adrià Maymó porters; Josep Terensi (3), Nacho Marín, Edu Velasco (3), Roger Capdevila (2), Àlex Gomà (1), Sergi Tria (1), Toni Busquets (1), Pere Cuquet (1), Martí Comas (2), David Pedragosa (11, 5 de p.), Edu Vivar (2), Herman Bjornsson.
OAR GRACIA SABADELL: Jornet i Garcés porters; Rocher (4, 2 de p.), Cabañes (1), Gordo (2), Revert, Gavilán (1) , Quevedo (1), D.Vilella (6, 3 de p.), Farrés, Datzira (4), Gea (5, 1 de p.), Conejero (1) i X.Vilella (4).
PARCIALS: 3-6, 3-9, 5-9, 8-12, 12-14, 16-16 descans; 20-18, 22-21, 24-22, 25-25, 26-27, 27-29.

L'equip cadet si que es classifica per a la final
En el partit preliminar l'equip cadet si que va obtenir el passi a la final de la Copa Catalana que es jugarà a Vic amb el Bordils com a rival, després de superar per 40-36 el Terrassa, en un partit de joc molt ràpid en el qual els atacs van superar clarament les defenses, i on l'equip local, que és pràcticament tot de primer any, va arriscar amb una defensa molt oberta per frenar el superior potencial físic dels egarencs.
Per Joventut Handbol Mataró van jugar Carlos del Viejo i Albert Herrera porters; Bernat Bonamusa (7), Richi Vicaria (5), Guillem Fàbregas (4), Bernat Muñoz (8), Dani Aguilera (8), Toni Medina (3), Carlos León (2), Javi Sànchez (1), Albert Hita (2), Sergi Gladiador i Ferran Pujol. Estaven absents Berenguer Chiva i Jose Aranda.