El Tot Mataró JHM no pot amb el màxim candidat al títol

Els àrbitres van contribuir a augmentar la diferència

El partit inaugural de la 1a Estatal jugat al Pavelló Eusebi Millán, que registrava un ple absolut després de la presentació de tots els equips del Joventut Handbol Mataró, va significar la primera derrota d'El Tot Mataró JHM davant del potentíssim filial blaugrana, màxim candidat al títol, en un matx que va estar entre els jugats les dues temporades anteriors, ja que en el de fa dos anys la victòria es va decantar clarament per als visitants per 27-44 i la temporada passada el triomf va ser per als locals per 32-31.

L’equip blaugrana, que no va poder comptar amb l’ex jugador groc-i-negre Marc Raga, sí que va presentar sorprenentment a un dels fitxatges de la temporada del seu primer equip, la gran promesa vallesana Joan Cañellas, a part de quatre jugadors més que entrenen ja amb el primer equip, com els extrems Ugalde i Caracuel, el porter Catarain i el pivot Val. En canvi a l’equip local faltaven per lesió Sergi Rodríguez, que havia fet una gran pretemporada a la primera línia, i Bernat Batlle per lesió, Nacho Marín i David Alvarez per motius particulars i l’islandès Herman Bjornsson perquè encara no ha arribat el trànsfer, cosa que va fer debutar a tres jugadors del sènior B com Vivar, Castelló i Gómez.

Càstig arbitral
Aparentment tot això desnivellava una mica la balança del costat visitant, i per si no era prou, durant quasi tot el partit van comptar amb l’ajuda innecessària dels col·legiats de torn, que abans de l’equador de la primera part i mentre l’equip local estava mantenint molt bé el to del partit mantenint les diferències desfavorables entre un i dos gols, van castigar Martí Comas amb la seva segona exclusió que el va posar a tocar de la desqualificació definitiva. L’entrenador local no disposava dels substituts naturals per a la posició de central, com podien ser Bernat o Marín, i va haver d’improvisar una mica. I mentrestant els àrbitres amb les seves decisions van col·laborar a que el forat s’obrís fins als quatre gols del descans. Al final el balanç de sis exclusions locals per una visitant i sis penals a favor dels visitants per dos dels locals indica clarament la seva tendència.

Però si a la primera part El Tot Mataró havia fet un bon joc en atac sota la bona direcció d’un recuperat Sergi Tria molt posat com a capità, amb bona selecció de llançaments per part de la primera línia, a la segona els llançadors exteriors de fora de l’equip local, una mica ofegats, van començar a precipitar-se en excés topant amb la muralla defensiva contrària i durant molta estona els gols van arribar únicament des dels extrems. L’equip blaugrana va sentenciar al contraatac amb un parcial de 0-4 que va obrir el marcador fins els deu gols.

EL TOT MATARÓ JHM: Alberto Ruiz i Carles Núñez porters; Toni Busquets (2), Edu Velasco (2), Sergi Tria (4), David Pedragosa (3, 1 de p.), Àlex Gomà (3), Martí Comas (3), Albert Castelló (1), Pere Cuquet (1), Josep Tarensi (4), Roger Capdevila, Edu Vivar, Omar Gómez.
FC BARCELONA B: Catarain i Olivera porters; Ugalde (4), Caracuel (10, 5 de p.), Val (2), Ciprés, Iglesias (1), Buendía (2), Llorens (3), Cañellas (2), Itchart (3), Ferrer (3), Gómez (1), Escoda (1).
PARCIALS CADA 5´: 3-4, 6-8, 9-11, 11-14, 12-16, 14-18 descans;15-20, 16-23, 17-26, 18-28, 19-31, 23-32.