El Tot Mataró Joventut s'estrena dissabte davant el FC Barcelona B

  • Divendres, 23 Setembre 2005 02:00
Dissabte dia 24 de setembre comença una nova temporada d’handbol amb El Tot Mataró Joventut complint la seva tercera temporada a categoria estatal. La passada temporada, El Tot Mataró, de la mà d’Héctor del Pino, va acabar novè amb 22 punts, i l’anterior encara de la mà de Josep Maria Guiteras l’equip havia acabat en vuitena posició amb 25 punts.

Aquesta temporada hi ha tres equips nous, els dos saragossans (Ibèria i Maristes) que vénen del grup II, i l’Esplugues, que ha pujat de 1a Estatal, però que ha fet un bon equip i serà un rival complicat per a qualsevol equip. No sembla fàcil fer pronòstics, tot i que per a les primeres places els favorits són una vegada més els filials de Barça i Granollers. La resta d’equips estan molt igualats i es preveu una competició molt emocionant en la qual els equips que sàpiguen jugar millor els finals ajustats tindran molt de guanyat.

Dissabte plat fort, després de la presentació de tots els equips
Per començar dissabte dia 24 de setembre a les 18 hores, i després d’haver-se celebrat la presentació de tots els equips de l’entitat arriba un autèntic plat fort amb la visita del FC Barcelona B que compta a les seves files amb jugadors destacats del planter blaugrana com Catarain, Ugalde, Caracuel i Val, ja inscrits per jugar a Divisió d’Honor, més l’exmataronista Marc Raga o el calellenc Itxart, i altres valors procedents del juvenil blaugrana. Han perdut a jugadors importants que han anat a jugar a equips de Divisió d’Honor B, però el seu potencial el continua convertint en un dels grans favorits de la competició. Però El Tot Mataró, que d’entrada té l’objectiu en la permanència, ajudat pel seu públic, que de ben segur omplirà les grades del Pavelló Eusebi Millan, intentarà donar la sorpresa, tot i sabent que aquest partit no és de la “seva lliga”. Però seria tan maco començar guanyant...

A Estatal amb plantilla de casa
L’equip mataroní com se sap ha canviat d’entrenador i serà Pep Muñoz, segon entrenador la temporada passada però amb experiència anteriorment en aquesta categoria a l’Adrianenc, l’encarregat de dirigir el jove equip groc-i-negre cap a l’obtenció d’una quantitat de punts que superi la vintena i que pràcticament assegura la permanència.

A la plantilla hi ha hagut quatre baixes de molt de pes: el porter Rubén Palomino, que ho deixa per motius de feina; el capità i central de l’equip Marc Fuster, que marxa al Granollers B; el lateral Marc Raga, que marxa al Barcelona B; i finalment el veterà Sergi Gómez, que ho deixa per motius particulars. Però es confia en els reforços i en els joves de la pedrera per suplir-los amb garanties.

La plantilla queda composta així:
Porters: Alberto Ruiz i Carles Núñez. Extrems: Roger Capdevila, Pere Cuquet, Àlex Gomà, Toni Busquets. Pivots: Martí Comas, Bernat Batlle i Nacho Marín (sènior B). Primeres línies: David Pedragosa, Sergi Tria, Edu Velasco, Josep Terensi (Calella), David Alvarez (Sant Esteve Sesrovires), Sergi Rodríguez.

S’està a l’espera de poder confirmar la inclusió de l’islandès esquerrà Herman Bjornsson, que tant pot jugar d’extrem com de lateral, i també es confia en joves del sènior B, com Omar Gómez, Xavier Reyes, Oscar Toledo, Jonathan Milà, Edu Vivar, Eloi Illa, Albert Castelló, els tres últims pertanyents al juvenil que va jugar la fase de sector del campionat d’Espanya la temporada passada. I el més important i rellevant veure com dels 10 dels 15 jugadors de la plantilla s’han format a la pròpia entitat, que es pot sentir orgullosa de comptar amb un equip a categoria estatal amb una plantilla com aquesta.

Exhibició per tancar la pretemporada
La pretemporada es va tancar amb dues victòries més davant dos clàssics de l’handbol català ara a 1a Catalana. DImarts a Palautordera per 30-33, i el dissabte amb exhibició davant el Montcada per 37-15.

Dissabte Memorial Eusebi Bosch
Dissabte al matí es jugarà un triangular per a cadets entre La Roca, Sant Martí i Joventut Mataró per recordar l’entrenador mataroní que va morir la temporada passada mentre dirigia un partit.