Prestigiós triomf d'El Tot Mataró davant del Barça B (32-31)

El Joventut va superar el filial blaugrana en un partit vibrant que apropa els mataronins a la permanència

JOVENTUT EL TOT MATARÓ: Alberto Ruiz i Ruben Palomino porters; Roger Capdevila (3), David Pedragosa (9, 3 de p.), Marc Raga (5), Marc Fuster (4), Martí Comas, Àlex Gomà, Sergi Rodríguez (2), Pere Cuquet (2), Bernat Batlle (2), Sergi Gómez (2), Edu Velasco (3), Sergi Tria.
FC BARCELONA “B”: Alonso i Catarain porters; Val, Ugalde (7, 3 de p.), Caraguel (4, 1 de p.), Vink, Gómez, Bertos (3), Iglesias, Montàvez (5), Buendía (3), Vila (1), Itchart (7), Ferrer (1).
PARCIALS CADA 5’: 3-0, 6-4, 7-8, 10-11, 13-14, 15-16 descans; 19-19, 22-21, 24-23, 26-25, 30-27, 32-31.

El Joventut El Tot Mataró va aconseguir un brillant i prestigiós triomf contra el filial del FC Barcelona, amb el qual va donar un pas molt important cap a la permanència a la 1a Categoria Estatal.

Aquest partit era el darrer de la primera volta, però havia estat ajornat en el seu dia perquè l’equip blaugrana tenia alguns jugadors a la selecció estatal júnior. Els dos equips van acordar jugar-lo el dimecres dia 26 i l’onada de fred va fer que es jugués en una de les nits més gelades que s’han viscut a Mataró en molt de temps. Però tot i això les grades del Pavelló Eusebi Millan es van omplir i van donar escalfor a un partit que va resultar vibrant i que va donar una gran satisfacció als aficionats locals.

Motivació molt alta
L’equip groc-i-negre va acudir al partit amb una motivació molt alta, en primer lloc per esmenar la plana de la derrota del dissabte anterior contra La Canonja i en segon lloc per venjar la pallissa patida la temporada passada contra aquest mateix rival aquí a Mataró. I en els primers minuts el Joventut El Tot Mataró va imposar el seu ritme i amb l’efectivitat de Pedragosa i Capdevila van prendre avantatge al marcador. Però ben aviat una sèrie d’errades locals en llançaments des dels sis metres van fer que s’igualés el matx. Amb les rotacions fetes per Hector del Pino aquesta igualtat es va mantenir fins al descans tot i les errades arbitrals que quasi sempre afavorien l’equip blaugrana.

I aquesta anivellació es va mantenir durant quasi tota la primera meitat de la segona part amb diferències sempre mínimes o empats, fins la igualtat a 24, moment en el qual la bona defensa, les aturades de Ruben Palomino a la porteria, i un joc “elèctric” en atac, ben dirigit pel capità Marc Fuster i per Marc Raga, van permetre clavar un parcial de 6-1 que va portar el marcador fins la màxima diferència de 30-25.

Però el colegiat volia posar emoció i, amb dues exclusions a l’equip mataroní al tram final del partit, va col·laborar a que la pressió blaugrana pogués ser més efectiva. Per sort en aquells moments va sorgir la veterania de Sergi Gómez per sentenciar el partit amb dos llançaments des de l’extrem dret.