El Joventut Handbol Mataró femení puja a Plata amb una defensa de ferro

L'equip mataroní torna al segon nivell de l'handbol estatal on no hi havia estat des de l'any 1988

• Redacció // Fotos: Daniel Ferrer
  • Diumenge, 14 Maig 2017 16:19

El Joventut Mataró femení ha aconseguit l'ascens a la Divisió Estatal Plata en superar en el darrer partit el Ribera l'Alcúdia per 21-10, proclamant-se d'aquesta manera campió del grup, en partit disputat al Pavelló Teresa Maria Roca. I retornant al segon nivell estatal 29 anys després d'haver-hi estat per darrera vegada.

Handbol fem JH Mataró - Ribera l'Alcúdia

El Joventut s'imposa amb una defensa sensacional

El resultat del primer partit del diumenge, amb la victòria per 23-20 del Dominicos saragossà sobre el Perdoma canari, ha convertit en decisiu aquest partit, ja que l'equip guanyador del partit entre Joventut i el Ribera d'Alcúdia seria el primer de grup, tot i que les mataronines tenien el lleuger avantatge que les afavoria l'empat.

Des del primer moment s'ha vist que seria un partit de defenses i als 10 minuts el marcador registrava un escanyolit 2-1, amb tots dos equips imposant les defenses sobre els atacs rivals. Però de seguida s'ha notat una diferència, ja que les valencianes no volien, o no podien, córrer al contraatac, i en canvi l'equip local ha començat a obrir forat al marcador amb les transicions ràpides. I també, quan feia falta, amb la resolució de Clara Poo d'un atac posicional, molt ben dirigit per Zara Verdugo des de la posició de central. I darrere de la compacta defensa en 6:0 és comptava amb Laia Argelich, que s'ha lluït sota pals. D'aquesta manera al descans el marcador ja registrava deu gols de diferència, amb només tres gols marcats per l'equip valencià, que es mostrava impotent davant una defensa de ferro de l'equip local.

Segona part de tràmit, a l'espera de la celebració

La represa, amb la diferència que hi havia i la poca efectivitat valenciana, ja es veia que seria gairebé de tràmit i era qüestió que anessin passant els minuts per poder celebrar l'ascens.

Altra vegada s'ha vist un parcial de 2-1 en els primers deu minuts amb els atacs poc inspirats. Però com que la defensa groc-i-negra mai ha abaixat el llistó s'ha pogut tornar a córrer al contraatac i el marcador s'ha eixamplat fins als 14 gols a l'equador del període, i ja només ha estat qüestió d'esperar fins al final, al qual s'ha arribat amb el detall que marquessin la veterana Isa Latorre i la juvenil Marina Hernàndez.

I al final l'alegria lògica entre jugadores i tècnics, que han pogut celebrar aquest merescut ascens després d'una temporada impecable, amb els seus seguidors que han tornat a omplir les grades del pavelló.

L'ascens al Bloc d'Handbol a la Xarxa

JOVENTUT MATARÓ 21-10 RIBERA L'ALCÚDIA

JOVENTUT MATARÓ: Laia Argelich, Ona Muñoz (7), Irene Hernàndez (1), Sandra Fargas (2), Saray Romero (2), Clara Poo (6), Zara Verdugo (1), Glenda Alís, Isa Latorre (1), Laia Nonell, Katina Juárez, Marina Seda, Roser Villalba, Marina Hernàndez (1), Marta Espejo (ps).
PARCIALS CADA 5': 1-0, 2-1, 4-1, 7-2, 9-3, 13-3 descans; 14-3, 15-4, 18-4, 20-6, 21-7, 21-10.

CLASSIFICACIÓ FINAL: Joventut Mataró 6; Ribera l'Alcúdia 2, Perdoma Tenerife 2, Dominicos Zaragoza 2.

L'altre equip català que jugava les fases l'Handbol Sant Quirze també ha assolit l'ascens a la Divisió Plata. D'aquesta manera els dos equips catalans reemplaçaran OAR Gràcia i Sant Esteve Sesrovires, que han baixat a Lliga Catalana.