Dos mataronins campions d'Espanya d'handbol

Maria Muñoz (cadet) i Eduardo Calle (juvenil) obtenen el títol estatal amb Catalunya

Aquest cap de setmana passat s'ha disputat en diverses poblacions catalanes de La Selva i el Maresme el Campionat d'Espanya d'handbol de seleccions territorials. En ell dos jugadors mataronins, formats a la base del Joventut Handbol Mataró, han aconseguit el títol estatal formant part de la selecció de Catalunya: Maria Muñoz en categoria cadet i Eduardo Calle en categoria juvenil.

170109Ha_MuñozCalle

Maria Muñoz, jugadora del BM Granollers, va aconseguir el títol en la categoria cadet, després que Catalunya derrotés en la final a València per 24-22. Maria Muñoz va fer dos gols, un d'ells important quan el marcador estava en un ajustat 21-22.

Eduardo Calle, jugador del FC Barcelona, va aconseguir el títol amb la selecció juvenil, que va mostrar-se molt superior a totes les altres durant tot el torneig. A la final Catalunya va guanyar a Galícia per 32-18. Tot i ser jugador de primer any l'Eduardo ja va disposar de molts minuts durant tot el torneig.

Les seleccions catalanes en el 75è Aniversari de la Federació Catalana van tenir una actuació memorable, ja que les sis seleccions (dues juvenils, dues cadets i dues infantils, tant masculines com femenines) van pujar al podi, amb 4 medalles d'or, una plata i un bronze.

Mataró també va ser seu de partits en el darrer dia del Campionat

Al Pavelló Teresa Maria Roca es van disputar quatre partits destacant la final de la Copa d'Espanya juvenil masculina, la competició de 2n nivell, en la qual València va obtenir el títol derrotant Astúries per 23-19. En el partit pel 3r i 4t lloc Cantàbria va derrotar Castella la Manxa per 37-24.

Campionat d'Espanya d'Handbol

En partits del Campionat d'Espanya juvenil masculí, jugats també al Pavelló Teresa Maria Roca, Madrid va obtenir el 5è lloc derrotant Navarra per 29-23 i Castella Lleó el 7è derrotant Aragó també per 29-23. I en categoria juvenil femenina Castella la Manxa va obtenir el 5è lloc derrotant Astúries per 30-28 i Navarra el 7è derrotant Andalusia per 30-27.

I en partits jugats a l'Eusebi Millán, on després de molts anys es va tornar a jugar a handbol, i corresponents al Campionat d'Espanya Cadet masculí, Andalusia va obtenir el 5è lloc superant Galícia per 32-26, i Astúries el 7è derrotant Euskadi per 35-34.