El CE Mataró prescindeix de Marc Serrano per sorpresa

“M’han tingut enganyat com un idiota”, afirma el ja extècnic

La directiva del CE Mataró va rescindir ahir el contracte que lligava el seu entrenador, Marc Serrano, al club maresmenc malgrat haver aconseguit encadenar tres victòries consecutives. El joc irregular de l’equip a l’inici de temporada i el sistema de treball de Serrano, que no agradava a part de la plantilla han estat els detonants de la destitució del ja extècnic groc-i-negre. El seu substitut és Josep Maria Gonzalvo, qui avui tindrà el primer contacte amb la plantilla.

El club buscava algun revulsiu des de la derrota davant el Manresa –el 2 d’octubre– després del desgavell de la segona part, quan el Mataró malgrat jugar amb un home més es va veure superat en tots els aspectes. Eren molts al club que oloraven la destitució de Serrano després d’aquesta derrota, menys el propi entrenador que s’ha mostrat sorprès perquè segons afirma ningú li havia comentat res. Només després del partit d’aquest diumenge davant el Prat, que els mataronins van guanyar (1-0) el tècnic va veure en la cara d’alguns directius que alguna cosa passava. “M’han tingut enganyat com un idiota”, va afirmar molest l’ex del Mataró.

Dolgut amb les explicacions de la directiva
Serrano es mostra dolgut per les informacions que apuntaven que tota la plantilla estava en la seva contra tal i com li havia comentat la directiva. “Que diguin això em dol molt, ja m’han trucat diversos jugadors per donar-me el seu suport”, explica el tècnic. Serrano apunta a l’actitud de part dels jugadors que l’any passat estaven ja a l’equip com una de les causes de la seva destitució ja que “alguns veterans no estan rendint com a la temporada passada i les coses no estan funcionant com esperaven, no tenen la mateixa mentalitat”. “Els que no jugaven tant eren els que després parlaven; vaig estar dos mesos valorant els resultats de l’any passat però, finalment, vaig decidir apostar pels joves”, va afegir. Respecte a aquest tema, el tècnic va assenyalar que després del partit a Manresa es va intentar adaptar, en contra del seu punt de vista, a les ‘exigències’ de part de la plantilla que segons explica demandaven “entrenaments més curts, mes divertits i amb menys correccions tàctiques”. “Alguns veterans estan per sobre del bé i del mal, es pensen que son Ronaldinho, Ronaldo o Robinho i estem a tercera”, sentencia.

Satisfet per l’entrega dels nous fitxatges
Per contra, Serrano es mostra satisfet pel rendiment dels joves i dels nouvinguts, tot destacant el partit que l’equip va realitzar al difícil camp del Santboià. “S’impliquen i van a totes, tenen coratge i il·lusió, el futur es seu”, diu Serrano. Tanmateix, el tècnic assenyala les dificultats que ha tingut durant la temporada d’alinear alguns jugadors que van ser decisius la temporada passada com el cas de Molina o Jonhatan a l’últim partit després d’estar amb molesties durant tota la setmana, o els casos de lesionats que s’arrosseguen des de fa alguns partits com Ballús, Manolo Jiménez o Miguel Ángel.

Sauras: “Volia introduir molts canvis”
El capità Lluís Sauras afirmar per la seva part que Serrano va intentar implantar un estil molt diferent al de Jaume Creixell que no va quallar del tot a la plantilla. “Ell s’havia de guanyar als jugadors i volia imposar el seu estil i va costar una mica”, comenta el capìtà. Sauras afegeix que el ja extècnic “era més exigent, molt teòric i volia introduir molts canvis tàctics; Creixell sabia tractar els jugadors el trobem a faltar, si hagués sabut portar millor la plantilla en comptes de voler matxacar...”. Respecte a Creixell, a qui Marc Serrano qualifica de “crack”, el tècnic afirma que volia donar continuïtat a un estil que ell ja coneixia –va ser el seu ajudant– però amb alguns conceptes més tàctics. Malgrat tot, Sauras ha volgut deixar clar que “no existia res personal” en contra de Serrano.

Josep Maria Gonzalvo, ex del Balaguer, Barça B i Figueres entre d’altres, i que ja va presenciar el partit davant el Prat, és el nom elegit per substituir Marc Serrano a la banqueta. Els jugadors tindran aquesta tarda la primera reunió amb el nou tècnic.