El CE Mataró empata el primer partit a casa (2-2)

Després d'una primera part avorrida el Mataró va remuntar a la represa

El CE Mataró en el seu debut a casa només va poder empatar davant d’un Balaguer que va sortir molt motivat per treure’s del damunt l’espina clavada a la primera jornada, en que havia perdut al seu camp davant del Barcelona C.

Com és habitual en el primer partit de la temporada a casa els capitans dels dos equips van fer l’ofrena floral als monòlits dels jugadors Roura i Boixet i del president Francesc Rimblas, i en aquesta ocasió degut a la coincidència amb l’Onze de Setembre els dos equips van sortir al camp plegats portant una senyera, mentre sonava “Els Segadors” l’himne de Catalunya.

Quan es va posar la pilota en joc, la sortida en tromba dels visitants va sorprendre a tothom i al primer minut Iban Parra ja es va plantar sol davant de Miguel Àngel obligant aquest a fer una gran aturada, i al minut següent Aleix va treure de sota els pals una rematada de cap de Figueroa. La defensa mataronina feia aigües pel centre, amb badades de consideració i abans del quart d’hora de joc una sacada del porter visitant va arribar a peus d’Iban Parra que sol davant del porter va enviar una vaselina per damunt del travesser. Els lleidetans amb un 4-1-4-1, amb Gallardo de pivot i amb Parra en punta, i amb duresa si feia falta, no deixaven maniobrar el mig camp local que es veia ofegat i no podia rebre pilotes, i també tapaven molt bé els pocs intents de penetrar per les bandes.

L’única estratègia local es basava en pilotes llargues de la seva defensa cap a Àngel que estava molt ben controlat per Isma i Fontova els centrals visitants, i així van anar transcorrent els minuts sense que els groc-i-negres aconseguissin xutar a porteria ni una sola vegada i només en una penetració de Molina per l’esquerra es va arribar a l’àrea amb un cert perill. I a cinc minuts del descans va arribar el primer gol visitant, fruit de la seva superior capacitat de lluita en la persecució d’una pilota que semblava perduda i aprofitant la feblesa defensiva mataronina.

Per sort per al Mataró, aquest esperit de lluita del que hem parlat va portar pel mal camí a Ermengol que, molt accelerat, va veure la segona targeta groga només un minut després del gol deixant el seu equip en inferioritat per tota la segona part, i això el Mataró ho acabaria aprofitant.

Als visitants els hi va sortir molt car l'expulsió d'Ermengol
A la represa tothom esperava un Mataró enfurismat buscant la remuntada, i als 6’ Sauras va realitzar el primer xut a porteria de l’equip groc-i-negre, que va sortir una mica desviat per sobre del travesser, i una mica més tard una centrada de Kiku, gairebé convertit en l’extrem esquerra local va ser rematada per Busi però el porter Eloy va posar la mà per evitar el gol. Però l’equip visitant estava ben col·locat i va dominar la situació durant uns minuts fins que va arribar el seu segon gol amb un magistral llançament de falta directa.

El Mataró aleshores, aprofitant que l’equip visitant es va replegar al seu camp i a més va començar a pagar l’esforç físic realitzat, va començar a dominar completament i dues assistències de Kiku van ser ben aprofitades per Molina i Àngel per igualar el marcador. Hi havia temps per culminar la remuntada perquè el rival estava asfixiat, però en aquells moments decisius l’equip local va pecar d’individualisme, sobretot en el cas de jugadors com Charly encara poc acoplat a l’equip. Tot i això va haver-hi ocasions, com en una passada de Charly cap al golejador Àngel al qual se li va avançar una defensa quan anava a rematar a porta buida, i en una altra ja en el temps afegit en que Àngel va controlar a la frontal, va deixar clavat amb un gir el seu defensor però el seu xut a trencar va ser refusat per Eloy amb les cames.

Com a nota negativa del partit cal dir que les grades presentaven un aspecte molt pobre. On són els aficionats al futbol de la nostra ciutat?

CE MATARÓ: Miguel Àngel, José, Aleix Camps, Kiku Rimblas, Manolo Jiménez (Chino, 22') (Charly 69’), Pol, Sauras, Jonathan, Àngel, Delmàs (Busi 55’) i Molina.
BALAGUER: Eloy, Bielo, Isma, Fontova, Campabadal, Gallardo, Figueroa (Jony 84’), Martínez (Gomila 26’), Parra, Ermengol, Juan (Usall 69’).
ÀRBITRE: Sr. Jiménez Acosta. Va mostrar targetes grogues a Jose i Busi per part local i a Fontova, Campabadal, Gallardo i Ermengol (dues, expulsat als 41’) per part visitant.
GOLS: 40’ Després d’un córner contra la porteria local la pilota surt desviada cap a la banda esquerra de l’atac lleidetà on la persegueix Figueroa que aconsegueix centrar al segon pal on Fontova controla i marca de xut creuat (0-1); 59’ Figueroa de falta directa, col.locant per sobre de la barrera per tot l’escaire (0-2); 63’ Falta llançada per Kiku des de l’esquerra i rematada de cap impecable de MOLINA (1-2); 76’ Córner llançat per Kiku des de la dreta, sortida en fals del porter visitant i rematada de cap d’ÀNGEL (2-2).