El CE Mataró juga la seva primera final a Eivissa

L’equip afronta amb aquesta la seva cinquena fase de promoció d’ascens a la 2ªB

El Ce Mataró jugarà diumenge a la tarda el partit d’anada de la primera eliminatòria de promoció d’ascens a la 2ªB. El rival serà el Santa Eulalia d’Eivissa que ha quedat tercer classificat del seu grup. Els mataronins marxaran cap la illa el mateix diumenge pel matí, ja que no van trobar cap vol per poder viatjar abans.

Les quatre promocions jugades pel CE Mataró
El CE Mataró afronta a partir de demà la seva cinquena promoció d’ascens a la 2a Divisió.
Recordem que la temporada 1952-53 quan no existia la 2a Divisió “B” el CE Mataró, que havia quedat segon del seu grup de la 3a Divisió per darrera de l’Escoriaza de Saragossa, va jugar la promoció d’ascens a 2a Divisió amb aquests resultats:
Sestao- MATARÓ 2-0
MATARÓ- Torrelavega 3-2
Leonesa- MATARÓ 3-1
MATARÓ- Salamanca 1-0
MATARÓ- Sestao 3-1
Torrelavega- MATARÓ 2-1
MATARÓ- Leonesa 7-2
Salamanca- MATARÓ 4-1

La classificació va ser: Torrelavega 10; Leonesa 8; MATARÓ 8; Salamanca 8 i Sestao 6. Van pujar els dos primers, quedant l’equip groc-i-negre, que com es pot veure va guanyar tots els partits de camp propi i va perdre tots els de camp contrari, ben a prop de l’ascens, que de tota manera possiblement no s’hauria pogut fer realitat per motius econòmics.

Es va haver d’esperar més de quaranta anys per tornar a viure aquells moments. I el retorn a les promocions d’ascens de la mà de Miguel Alvarez va ser espectacular amb un 6-0 sobre el Caravaca.
Era la temporada 97-98 i el Mataró havia acabat tercer amb 69 punts per darrere de Barcelona C i Palamós. Els resultats van ser aquests:
MATARÓ- Caravaca 6-0
Benidorm- MATARÓ 1-0
MATARÓ- Benidorm 3-0
Caravaca- MATARÓ 1-1
MATARÓ- A.Balears 2-1
A.Balears- MATARÓ 0-1

El Mataró va tornar a guanyar els tres partits de casa, però l’empat a Caravaca va sentenciar l’ascens a favor del Benidorm. La classificació va ser: Benidorm 15, MATARÓ 13, Atlètic Balears 4 i Caravaca 2. El Mataró havia estat el tercer millor equip dels quatre grups del “play-off”però no pujava.

La temporada següent el Mataró va quedar en quart lloc amb 66 punts i gràcies a un penal aturat per José Antonio a Vilassar de Mar en el darrer partit i es va colar als “play-off” junt amb Manlleu, Premià i Europa, per tornar-ho a intentar.
Els resultats van ser aquests:
Constància- MATARÓ 1-0
MATARÓ- Novelda 1-0
Novelda- MATARÓ 3-1
MATARÓ- Constància 4-2
MATARÓ- Mar Menor 3-1
Mar Menor- MATARÓ 2-0

La classificació va ser: Novelda 12; Mar Menor 9; MATARÓ 9; Constància 6. Els groc-i-negres en el seu estil de promoció ho havien guanyat tot a casa, però no havien pogut treure ni un punt fora de casa.

I a la tercera va anar la vençuda. El Mataró la temporada 1999-2000 encara amb Miguel Alvarez a la banqueta va quedar tercer amb 76 punts, per darrere de Balaguer (82) i Espanyol B (76). Al “play-off” els resultats van ser aquests:
MATARÓ- Alacant 2-1
Horadada- MATARÓ 2-2
MATARÓ- Horadada 2-1
Alacant- MATARÓ 1-1
MATARÓ-A.Balears 1-0
A.Balears- MATARÓ 0-2

Amb aquell gol decisiu de Francisco a poc del final a Alacant, que va servir per poder dependre d’un mateix en els dos darrers enfrontaments contra l’Atlètic Balears, i el de Víctor Cardona a Palma que va obrir el camí del triomf definitiu.
La classificació va ser: MATARÓ 14, Alacant 13, Horadada 7; Atlètic Balears 0. Ara com se sap s’afronta un altre estil de promoció amb eliminatòries i no amb lligueta.
Per això és evident que convertir el camp propi en feu inexpugnable, com ha fet el Mataró fins ara a les promocions, serà vital, però també treure bons resultats a camp contrari i això en els moments claus de la temporada l’equip de Jaume Creixell també ho ha sabut fer molt bé, amb una fortalesa defensiva excepcional, que només s’ha perdut en els darrers partits quan l’objectiu del “play-off” ja estava assolit.