Els presidents del CE Mataró i UD Cirera ens parlen de l’acord que han signat

Pretén donar un impuls al futbol mataroní per tornar-lo a situar en el lloc que mereix la ciutat i està obert a altres clubs

191206Fu_AcordCEM-UDC

El dimecres passat dia 4 els presidents de dos clubs mataronins de futbol, el club més històric i principal referent a la ciutat, com és el Club Esportiu Mataró, i un dels que arrossega més massa social i que és el que actualment és el segon per nivell, com és la UD Cirera, van signar un acord de col·laboració.

Ens hem posat en contacte amb els dos presidents, Fran Seijo del CE Mataró i Dani Morillo de la UD Cirera, perquè ens expliquessin una mica més respecte a l’acord al que han arribat i també per valorar el moment de les seves entitats.

Per què s’ha signat aquest acord?

FRAN SEIJO: Aquest acord s’ha fet per intentar donar un impuls al futbol, en una ciutat que crec que és futbolera. No hi ha una conversa amb gent de futbol que no et pregunti com és que una ciutat com Mataró no té un equip en una categoria important. 

DANI MORILLO: Creiem que pot ser un acord molt positiu per tal donar un impuls al futbol dins la ciutat de Mataró. Des de fa molt de temps hem estat treballant per intentar tancar-lo i ens alegrem que finalment hagi pogut ser així. Agraïr al CE Mataró la predisposició mostrada des del primer moment i totes les facilitats donades per poder signar-lo.

En principi, almenys per la seva presència en l’acte de signatura i el fet que es fes a Can Palauet, sembla que l’acord rep el recolzament de l’Ajuntament, és així?

F.S.: L’Ajuntament des que jo soc president sempre ens ha recolzat, però clar, el que volem és que sigui alguna cosa més que cedir una sala per un acte. Demanem i necessitem que s’ho creguin i ho facin. Ja hi ha hagut unes primeres preses de contacte amb diferents persones. Lògicament ha d’haver-hi mes reunions amb ells, perquè això agafi forma i força.

D.M.: És això el que ens han mostrat tan públicament com de manera privada. Ens han estès la mà per ajudar en tot el que sigui possible i lògicament l’haurem d’acceptar perquè creiem que sense recursos ja no econòmics, en un primer moment, sinó d’esforç i de treball aquest projecte lo més segur és que no prosperi. També vull aprofitar per agrair a la regidora d’esports, la Bea Delgado, i la de Benestar Social, Laura Seijó, la seva assistència a l’acte. També l’alcalde, en David Bote, ens ha donat suport des del primer moment.

A quins àmbits s’estén i quins seran els principals punts de col·laboració?

F.S.: Tot el que puguem treballar tots dos clubs de forma conjunta i ens puguem ajudar, es farà, tant sigui en futbol formatiu, primers equips, àmbits socials, femení, econòmic... Ja hem fet algunes coses junts i unes altres que estan en marxa.

D.M.: Els objectius principals de l’acord són impulsar el futbol a la ciutat de Mataró i crear línies de col·laboració en les diferents àrees. Volem que el CE Mataró sigui un referent dins el futbol català i a la vegada buscar el creixement tant social com esportiu de la UD Cirera.

Aquesta col·laboració no havia existit en absolut en els últims anys?

F.S.: Que jo recordi i sàpiga no s’ha treballat en conjunt mai. Sempre molt bones paraules i molt bones intencions, però sense portar-les a fets concrets. Ara per fi estem en el camí.

D.M.: La veritat és que en els últims anys a la ciutat de Mataró ha mancat un projecte comú. Tots érem conscients, però a vegades no és fàcil arribar a aquest tipus d’acords entre clubs. Aquest és un primer pas.

Creieu que la manca de col·laboració entre els clubs de futbol de la ciutat i el principal equip com és el CE Mataró, va ser un dels motius que va fer que el primer equip de la ciutat baixés de la 2a B fins a la 2a Catalana?

F.S.: Com que no estava a dins no se realment que és el que va passar. Aquest pot ser que fos un motiu o un d’ells. La gestió, l’econòmic i altres també pogueren ser determinants.

D.M.: La veritat no sé si aquest va ser el motiu, entenc que un cúmul de circumstàncies van fer que el club baixés. Tot i això penso que no és moment de mirar endarrere sinó endavant, crear unions, col·laboracions entre tots, per tornar a portar el club a les màximes categories.

La col·laboració creieu que s’hauria d’ampliar a altres clubs de la ciutat?

F.S.: Això es essencial. Seria bo que tots els equips com a mínim s’interessessin per veure que és el que volem. Com vaig dir el dia de la presentació... Només junts serem més forts!

D.M.: Per suposat, estem oberts a parlar amb els altres clubs de la ciutat i presentar-los el projecte. La ciutat mereix ser reconeguda al futbol català i està clar que és més fàcil si sumem esforços.
 

Ens parlen també del moment actual dels seus clubs

Com veieu la temporada 2019-20 fins ara?

F.S.: La temporada parlant com a club es dura clar, molts equips, molts nens i nenes, molt treball. Però bé, per ara no va malament, esperem assolir els objectius marcats.

D.M.: És una temporada complicada, com l’anterior. Com ve sabeu, degut al tema de les obres portem molt de temps jugant i entrenant fora del nostre camp amb el què això suposa tant per als jugadors com per les famílies. La bona noticia és que sembla que a finals de febrer podrem tornar a casa i gaudir d’unes instal·lacions adequades per a la pràctica del futbol.

Quin és l’objectiu del primer equip masculí?

F.S.: L’objectiu principal del primer equip masculí es lògicament mantenir-se, cosa que per ara anem pel bon camí per aconseguir-ho.

D.M.: Aquesta temporada l’objectiu és clar, mantenir la categoria i assentar el projecte a la segona catalana. Crec que els nois estan fent una gran feina i estic convençut que aquest és el camí per aconseguir els objectius.

I de la base del club?

F.S.: Els objectius de la base sempre ha de ser el formatiu, però no ens hem d’enganyar, el nom del club pesa molt i exigeix tenir unes bones categories. Hem de fer una barreja entre totes dues coses.

D.M.: Des de fa molt de temps, estem treballant en un projecte fort dins la base, busquem la millora i la formació dels nostres entrenadors i jugadors i lògicament que això es vegi reflectit en l’àrea esportiva. A més, com ve sabeu, som un club compromès en l’aspecte social, volem que els nostres jugadors siguin conscients de la realitat social en la que vivim i que col·laborin en totes les accions que fem com són la recollida d’aliments, la recollida de joguines, la de material, etc…

A més, tenim dos equips com són l’Equip Genuine i l’equip de Futsal Mataró – UD Cirera dels quals estem enormement orgullosos i absolutament sorpresos de l’acollida que han tingut, cada vegada es volen apuntar més nois i noies. 

Com afronteu l’impuls cap amunt del futbol femení?

F.S.: El futbol femení va ser una de les coses que tenia clar que havíem de fer. L’impuls que l’estem donant es el lògic, ja que a Mataró hi ha molt bon nivell i gent amb ganes perquè continuï pujant. En quatre anys que portem, s’ha fet un primer equip que a la seva segona temporada va pujar, un juvenil amb molt bones jugadores, unes infantils que fa goig veure-les jugar i les mes petites, les benjamines, que moltes no havien jugat mai i és magnífic veure l’interès que posen per aprendre... Crec que estem treballant molt perquè aquest impuls sigui només el principi.

D.M.:  Des de fa molt de temps des del club apostem per al futbol femení, aquest mateix any vam reforçar la secció amb dos nous coordinadors per tal de continuar la feina feta durant tots aquests anys. Actualment tenim quatre equips, amb el Juvenil jugant a la primera divisió i amb l’objectiu global d’oferir a totes les noies que vulguin jugar a futbol uns entrenadors qualificats i un projecte de futur dins el club.

El dia 26 partit a benefici de la Creu Roja

Finalment en Fran Seijo també ens va afegir que el aquest proper dia 26 de desembre, fan com cada any el partit en benefici de la Creu Roja. Aquest any se celebrarà un partit mixt que enfrontarà al Municipal del Centenari a jugadors i jugadores de Molinos contra jugadores i jugadors del Mataró. Per obrir boca, abans d’aquest partit n'hi haurà un altre de l’equip d’adaptats del Cirera. Esperem que s’ompli el camp i sigui una bona diada de futbol solidari.