Feia temps que no es veia una golejada tan gran a Mataró

Per trobar el Mataró marcant set gols hem d'anar fins a la temporada 1999-2000

Quan fa unes setmanes el CE Mataró semblava haver-se encallat en la tasca realitzadora, el seu entrenador Jaume Creixell, que de psicologia esportiva en sap un munt, no va posar cap mena de pressió en els seus jugadors, i va dir que el seu equip estava a tres punts del líder i no calia preocupar-se. I ja s'ha vist que la seva objecció tenia tota la raó del món ja que després, en tres jornades de Lliga el Mataró ha marcat ni més ni menys que 14 gols, i es mantenen a la segona plaça de la 3a Divisió marcant de prop l'Hospitalet que serà el proper visitant el proper dia 20.

Però ara ens centrarem en la darrera golejada per 7-0 sobre el Castelldefels, encarrilada amb uns primers minuts de pel·lícula i que va servir perquè l'aficionat local gaudís una vegada més del bon futbol i veiés gols de bellíssima factura. No és pas habitual veure'n set en un camp de futbol, tot i que els espectadors del camp municipal del Passeig Carles Padrós no es poden pas queixar, ja que a les darreres temporades a 2a Divisió "B" el CE Mataró va aconseguir dues vegades marcar sis gols: la temporada 2002-2003 amb un 6-0 davant del Mallorca B i la temporada 2001-2002 amb un 6-1 davant de la Gramenet, que precisament en aquella ocasió preparava Jaume Creixell.

Set gols o més
Però per trobar el Mataró marcant set gols hem d'anar fins fa més de cinc anys, a la temporada 1999-2000, la de l'ascens a 2a B, en la qual el Vic va rebre un 7-1 el dia 5 de setembre de 1999, amb gols de Fran, Monti, Marcial (2), Mora (2) i Jota. I per trobar la mateixa diferència que ara s'ha produït hem d'anar fins el 30 de novembre de 1997, quan el Mataró va clavar un 7-0 al Sant Andreu, amb gols de Edel (2), Monti (3), Marcel i Torres. D'això per tant ja han passat més de set anys.

Una golejada superior a l'actual es va veure per darrera vegada el 7 de maig del 1995, o sigui prop de 10 anys, quan el Roses, a la 1a Catalana, va encaixar un 9-0, amb gols de Monti (2), Galcerán, Moisés (2), Agustí, Ángel, Carlos i Carlitos.

Com poden veure el que van fer els jugadors groc-i-negres el passat diumenge no es pas cosa habitual, i tampoc ho és un altre fet que va protagonitzar el mateix diumenge l'equip juvenil d'handbol del Joventut Piscines Bonmar que va aconseguir derrotar el juvenil del BM Granollers per 25-23 en partit de lliga catalana preferent jugat al Pavelló Eusebi Millan. Tot i que fa cinc anys el Joventut va disposar d'un gran equip juvenil, no es va poder derrotar una potentíssima generació de l'equip vallesà -un d'aquells jugadors, Rocas, es va proclamar campió del món el passat diumenge-, i per trobar una victòria sobre el Granollers hem d'anar fins la temporada 1972-73 quan amb un equip format per Juan Fèlix Martínez, Caturla, Ruano, Rovira, Gutiérrez, Morell, Castellà, Moreno, Martí i Guiteras (l'actual director tècnic del club mataroní) es va guanyar per 16-13. Dues temporades més tard amb Catà, Sierra, Rivelo, Juan Sànchez (l'actual entrenador de l'equip juvenil del Joventut), José Sànchez, Pozo, Ruiz, Cruz, Casabella i Melero es va derrotar el Barça, però davant del Granollers només es va poder treure un empat. Aleshores va servir per aconseguir un tercer lloc al campionat català. A veure si ara torna a servir!