El "miracle" de la UD Molinos

Parlem amb l'entrenador Juanjo Palma, un dels protagonistes de l'èxit blanc-i-blau

181121Fu_PlantillaMolinos

Un dels fets destacats del passat cap de setmana esportivament parlant a casa nostra va ser l'obtenció del lideratge de 3a Catalana de futbol per part de l'equip de la UD Molinos.

La UD Molinos és un club ja històric que va ser fundat el 1965 i per tant ha complert el mig segle de vida, fet pel qual va ser premiat fa uns anys a la Nit de l'Esport.


181122Fu_CampMolinosvell

La temporada 1991-92 la UD Molinos va pujar a 2a Territorial i en aquella categoria s'hi va mantenir de forma ininterrompuda durant 20 temporades seguides, fins a la temporada 2010-11, quan es van canviar les categories, i va entrar a la nova 3a Catalana. Després el club va passar uns moments de certa crisi esportiva i la temporada 2012-13 va baixar a 4a Catalana.

La temporada 2015-16 va quedar campió de 4a Catalana i va pujar novament a 3a. La temporada 2016-17, la del seu retorn a 3a, va quedar en 6è lloc amb 60 punts, guanyant tots els derbis mataronins, i la temporada passada 2017-18 va quedar en 5è lloc amb 57 punts.

Però aquest any està tocant sostre i s'ha fet amb el lideratge de la 3a Catalana, després de 10 jornades sense perdre, amb 28 punts de 30 possibles.
L'equip B també està fent una gran campanya, i està situat en segon lloc de la 4a Catalana, en posició de promoció.

En les últimes temporades també ha funcionat l'equip femení, lluitant per l'ascens a 1a Catalana.

Un dels protagonistes en l'àmbit esportiu d'aquest "miracle" de la UD Molinos és sense cap mena de dubte Juanjo Palma, l'entrenador del primer equip, que té com a segon a Raul Santos, que també és el capità del segon equip, i que ha col·laborat donant-nos dades per aquest article.

181121Fu_PalmaMolinos

Juanjo Palma, té 45 anys, és mataroní i resideix a Argentona. Havia jugat a La Llàntia des d'infantil fins al primer equip i també va jugar a Verdiblanca, Argentona i Molinos.
I ens hem posat en contacte amb ell perquè ens respongués unes preguntes...

Parlem amb Juanjo Palma l'entrenador del primer equip

Com has arribat al càrrec d’entrenador del primer equip de la UD Molinos?

Havia jugat al club i la directiva de l’entitat es va posar en contacte amb mi, quan l’equip havia baixat a 4a Catalana, amb l’objectiu de tornar l’equip a 3a Catalana.

Quins objectius us havíeu marcat a l’inici de la present temporada?

L’objectiu d’entrada, després de les dues últimes bones campanyes on vam acabar en 6è i 5è lloc, era tornar a estar el més amunt possible, i a poder ser millorar aquelles classificacions, situant-se entre els quatre primers.

Si no el buscàveu inicialment, ara ja penseu en l’ascens? Seria possible que una entitat modesta com és la UD Molinos, l’assumís?

Ara mateix i vista la campanya que s’està fent pensem en l’ascens. Però queda molta temporada, tot just s’ha fet la tercera part, i som conscients que serà molt complicat arribar fins al final on estem ara. Ara a tots els camps ens esperaran amb ganes perquè hi arriba el líder.

A què creus que és degut l’èxit de l’equip?

Hi ha una plantilla que és un gran grup humà, té compromís i molta qualitat.

Teniu un equip amb gent experimentada en categories superiors. Arriben animats al club?

Sí, arriben molt animats, amb moltes ganes i estan molt integrats i compromesos amb l’entitat.

Com veus als altres cinc equips mataronins de la categoria?

Veig al Cirera molt fort i de ben segur estarà lluitant per l’ascens fins al final. La Mataronesa, va començar malament però ja s’ha anat situant i també crec que al final estarà a la part alta. La Llàntia és un equip molt lluitador i que pot donar molta guerra, igual que Cerdanyola i Boet als quals espero que els vagi molt bé la temporada.

Futbol Molinos - Pla d'en Boet

Els protagonistes de l'exit

La plantilla està formada per:

Porters: Daniel Ramos “DANI”, Ignacio González “NACHO”.
Defenses: Sergio López “SERGIO”,  Adrià Artero “ARTERO”, Rubén Moreno “MORENO”, Héctor Deniz  “HECTOR”; Sergi Carmona “CARMONA”, Albert Roca “ALBERT”, Jordi Cano “CANO”, Yara Keita “MAMADOU”.
Migcampistes: Miguel Ángel Chamarro “MICKY”, Israel Martínez “ISRA”, Gerard Roca “ROCA”, Joan Batlle “JOANET”, Óscar Martínez “ÓSCAR”, Oriol Martín “URI”, Adrián García “ADRI”.
Davanters: Antoni Martín “TONI”, Javier Bustos “BUSTOS”, Sergio Pereira “PEREIRA”, Jorge Manrique “JORGE”, Aitor Moreno “AITOR”.

L’equip tècnic el formen Juanjo Palma, com entrenador, Raul Santos, segon entrenador, Gonzalo Garcia, ajudant, i Rafael Calvo, com a delegat.

Els protagonistes als despatxos, en la feina que menys es veu i sense la qual un club no pot tirar endavant, o sigui els elements principals de la junta directiva, són Luís Pérez, el president, Juan Caballero, el coordinador en l’àrea administrativa, i Luís Fernàndez, el coordinador en la part esportiva. Al seu costat, encara que no siguin citats, molts altres fent un treball més anònim col·laborant amb la bona marxa de l'entitat.

Tots ells, i recolzats per una afició del barri cada vegada més nombrosa i entregada, són els que han fet possible que el Molinos lideri la 3a Catalana de futbol.