"Amb l'handicap econòmic, hem de buscar gent compromesa amb la ciutat"

Entrevistem a Alberto Encinas, nou entrenador del CE Mataró

Presentació Alberto Encinas

Què t'ha fet assumir el repte de la banqueta del Mataró?

Vaig rebre la proposta de part del president del Mataró, i ara que ja portava 9 anys entrenant juvenils en categories maques, sobretot a Nacional, vaig creure que ja era temps d'assumir nous reptes, a més a més, jo sóc de la ciutat i format al club, conec els jugadors i em venia de gust fer el pas a amateurs aquí.

Ja havies portat el juvenil del Mataró.

Sí, fa un parell d'anys i l'any passat vaig estar a la Damm dirigint el Juvenil C a preferent, que són els juvenils de primer any. Al final, tot i que la Damm volia que seguís, en Fran (Seijo) em va proposar el repte de l'amateur i la idea em va seduir.

Per què creus que costa tant que els jugadors i el bon nivell de la base del Mataró facin el salt al primer equip?

Aquí a Mataró tenim un handicap que és el nivell econòmic. En aquesta categoria ja hi ha molts equips que paguen un sou fix als jugadors, i aquí no. Ara, per exemple, que estic acabant la plantilla, he d'intentar convèncer els jugadors amb el sentiment de pertinença de l'entitat i la ciutat. Això fa la captació més dificultosa.

S'ha de buscar un grup consistent, llavors.

Correcte, necessites un grup que tingui ganes de pertànyer al Mataró, però també necessites bons futbolistes, perquè si no tens aquest talent i nivell futbolístic, després competir i intentar pujar de categoria, com és el nostre objectiu, encara es fa més difícil.

Mantenir el gruix de la plantilla és important de cara buscar l'ascens?

Jo crec que és important perquè són jugadors que ja tenen experiència en la categoria, tant a segona com a primera, per tant, ells ja poden donar aquesta base inicial de solidesa i de treball, i amb les noves incorporacions més alguns juvenils, crec que es pot fer una bona barreja de futur. A més a més, fins ara, amb els jugadors que m'he reunit han mostrat una molt bona predisposició de cara a tornar a assolir l'ascens, tot i saber que és molt difícil.

La categoria es va perdre pels partits de casa que es pot fer per canviar la tendència?

Normalment els equips se salven perquè es fan forts a casa, i no va ser el cas del Mataró. És evident que si volem millorar, ens hem de fer forts a casa. A part, principalment també es va baixar per no sumar punts als enfrontaments directes. No és el que tu sumes, si no el que ells deixen de sumar també.

Tens alguna idea de com jugareu?

La idea és tenir un equip més organitzat sobre el camp, amb més sentit col·lectiu. Un equip que sap el que ha de fer quan té la pilota i quan no la té, a les accions a pilota aturada. En aquest pas ens agradaria ser un equip més organitzat a nivell col·lectiu. Els jugadors a nivell individual tenen talent, però jo penso que l'equip hauria d'haver estat més organitzat en molts partits de la temporada, i amb això podem fer un pas endavant.