Fran Seijo: "Hem decidit tirar endavant una línia femenina"

Parlem amb Fran Seijo, president del CE Mataró EF

Presentació nou president, samarreta i placa centenari

Com estàs veient la temporada que està fent el primer equip?

La veritat és que aquesta temporada ens està costant ser regulars i treure la qualitat i el bon joc que té l’equip, però a principi de temporada ja sabíem que la 1a Catalana és una categoria molt complicada i que no seria fàcil. Crec que ara a la segona volta l’equip mostrarà tot el seu potencial i anirem cap amunt, en aquesta primera volta s’han escapat partits sobretot a casa que hauríem d’haver guanyat, com el dia de Vilassar o el de Manresa. Crec que l’equip s’havia d’adaptar a la nova categoria i que ara en aquest segon tram de lliga obtindrem més bons resultats i crec que tenim equip per acabar a mitja taula sense patir per la permanència.

A curt termini l’objectiu és mantenir-se a 1a Catalana, però quin és l’objectiu a llarg termini?

Ja ho vam dir al setembre, a curt termini l’únic objectiu que tenim és mantenir-nos i consolidar l’equip a la categoria. Volem ser un equip referent d’aquesta categoria. Un cop consolidats, les nostres aspiracions han de ser intentar l’ascens a Tercera Divisió, que crec que és el mínim a què pot aspirar una ciutat tan gran com Mataró, però això sempre serà a llarg termini, ara mateix és inviable.

Quan estaran enllestides les noves grades del Camp del Centenari?

Les obres van començar a principis de mes i en teoria ens han dit que d'aquí a quatre o cinc mesos ja hauran acabat. El projecte ja fa un any i mig que estava aprovat, però hi va haver uns problemes que finalment s'han pogut resoldre i esperem tenir el camp llest per a la temporada vinent.

Aquest fet és un afegit perquè costi encara una mica més omplir el camp?

Que el camp no s’ompli és una barreja de moltes coses, però crec que aquesta temporada està venint força gent al camp. Ve molta gent de fora i d’altres equips de la ciutat que col·laboren a què molts cops hi hagi una bona entrada. Està clar que ara amb les obres hem perdut seients i que no és el mateix està assegut que estar dret i que això pot tirar enrere a la gent, però crec que la gent que ve continuarà venint igual. A més era una cosa amb la qual ja comptàvem i de ben segur que la temporada vinent ja tindrem una grada amb condicions que farà que encara vingui més gent.

És veritat que voleu tenir una secció femenina?

Sí, ja fa anys que es va posar sobre la taula aquest projecte i aquest any hem decidit tirar-lo endavant. Dependrà de les inscripcions que tinguem, però avui si un club treballa bé la base el més normal és tenir línia masculina i femenina. Ara mateix el futbol no es pot considerar un esport de nens com abans, ja que cada cop hi ha més nenes que hi juguen i nosaltres hem de poder donar sortida a aquesta demanda.

Ara mateix quina és la salut de la base del club?

Crec que s’està treballant molt bé el futbol i prova d’això és que tenim molts equips del club competint a les màximes categories. Tenim el juvenil A competint a Nacional per salvar la categoria, el juvenil B juga a preferent i ara mateix ocupa posicions d’ascens, tot i que no podria pujar perquè l’A està a sobre. I després tenim els cadets, infantil i l’alevins competint a les màximes categories amb Barça i Espanyol i amb els millors. Això és molt important pel club perquè fa que siguem una referència, per exemple l’altre dia un cadet del Barça estava jugant a Qatar i la setmana passada estava jugant aquí amb els nens del Mataró, que alguns d’ells ja els estan seguint clubs punters per fitxar-los.