La diàspora del talent mataroní

Aquesta setmana estrenem una nova secció on anirem informant de com els va als esportistes de la nostra ciutat que competeixen lluny de casa

Rodri

SERGIO RODRÍGUEZ “RODRI”

Defensa central de 31 anys sortit del planter del CE Pla d’en Boet, i format a les categories inferiors del FC Barcelona, que actualment juga amb el KAS Eupen de la segona divisió belga.

Sergio Rodríguez Garcia, conegut com a Rodri és tot un trotamons del futbol. Després de ser un dels puntals del Barça B i jugar cinc partits (un d’ells de Cham­ pions) amb el primer equip, que llavors dirigia Frank Rikjaard, la temporada 2005­06 va fitxar pel Deportivo de la Coruña. Al conjunt gallec no va tenir gens de sort i només va jugar dos partits. Això va fer que el defensa mataroní marxés com a cedit en nombroses ocasions a equips de 2a divisió. Va jugar a l’Almeria, al Polideportivo Ejido, al Salamanca i al Marítimo Portugal. La temporada 2009­10 deixa terres gallegues i fitxa per l’Hèrcules d’Alacant on va jugar dues temporades i va rendir a un gran nivell. El seu gran paper al conjunt alacantí fa que l’Spartak de Moscou el fitxi i jugui 23 partits a la màxima competició russa.

Després d’estar un any a Moscou, fitxa pel Rayo Vallecano on les lesions i la manca de minuts no el van deixar triomfar. La temporada 2014­15 fitxa pel KAS Eupen de la 2a divisió Belga, on es queda a les portes de pujar a 1a divisió. Aquesta serà la seva segona campanya a Bèlgica on juga amb vells coneguts del futbol de casa nostra com Luis Garcia (Espanyol) o Jefren (FC Barcelona).

Sergio Sánchez

SERGIO SÁNCHEZ

Lateral dret de 29 anys que va sortir del planter del Rocafonda i que va passar pel CE Mataró per acabar al futbol base del RCD Espanyol. Actualment es troba jugant al Panathinaikos, el club més poderós de la lliga grega, juntament amb l’Olimpiakos.
L’aventura per terres gregues no ha començat gaire bé, el Panathinaikos és segon a 8 punts del líder, l’Olimpiakos, l’etern rival i a l’estiu va quedar eliminat a la prèvia de la Champions i després de l’Europa League, per tant després de molts anys el club d’Atenes no jugarà a Europa.

Sánchez arriba a Grècia després d’estar tres temporades a les files del Màlaga on va arribar la temporada 2011­ 12 procedent del Sevilla. Al club de la capital andalusa, el defensa mataroní va patir un fort revés quan els metges li van trobar una anomalia en el cor que el va fer passar per quiròfan i estar més d’un any lluny dels terrenys de joc. Amb el Sevilla va jugar 19 partits en dues temporades i es va proclamar campió de la Copa del Rei, títol que ja havia aconseguit abans la temporada 2005­06 amb el RCD Espan­ yol amb el què va jugar sis temporades, tot i que dues va jugar amb fitxa del filial i dues altres ho va fer com a cedit al Racing de Santader de Primera Divisió i al Madrid Castilla de Segona A. Durant aquestes temporades Sánchez ha anotat set gols, una xifra prou bona per un lateral que també pot actuar com a central.

Marc Torejón

MARC TORREJÓN

El defensa central sortit del planter de la ja desapareguda Cerdanyola i format a les files del RCD Espanyol es troba actual­ ment jugant al Friburg de la Bundelisga 2. Després de baixar la temporada passada a la segona divisió alemanya, el Friburg ara mateix és segon de la Bundesliga 2, a només un punt del líder, el Leipzig i ocupa plaça d’ascens directe.

Aquesta serà la segona temporada de Marc Torrejón al Friburg després que arribés l’estiu de 2014 procedent del Kaiserslautern amb el que va jugar dos anys a la Bundesliga 2. Anteriorment havia jugat tres temporades al Racing de Santander, però el descens de l’equip i la mala situació econòmica del club santanderí, va fer que marxés cap a Alemanya després de declinar una oferta del Deportivo de la Coruña.

Torrejón, que es va formar al futbol base de l’Espanyol, es va donar a conèixer la temporada 2005­06 a la divisió de plata del futbol espanyol, jugant com a cedit al Màlaga B. El seu gran paper al conjunt andalús el va catapultar cap a la primera plantilla del RCD Espanyol i a ser un dels fixos de la selecció sub­21. A la primera plantilla de l’Espanyol va estar tres tempo­ rades disputant la final de la Copa UEFA i fallant un dels llançaments de la tanda penals que va perdre l’equip català davant el Sevilla. La temporada 2008­09 va per­ dre la titularitat amb Mauricio Pochetino i va marxar a Santander.