La SAD trenca les relacions amb el CE Mataró EF

Els advocats de les dues parts havien arribat a un acord per resoldre positivament les negociacions que va ser descartat pel president de la SAD hores després

Presentació nou president, samarreta i placa centenari

El Club Esportiu Mataró EF va fer un comunicat aquest dimecres on deia que tot i fer tot el possible per arribar a un acord amb el Sr. Francisco Gonzalo, les negociacions no s’han pogut resoldre positivament. Així mateix també va expressar que a hores d’ara no s’ha pogut negociar directament amb el propietari de l’empresa Oslo, Jordi Gonzalo Francés, amb el que es va signar el contracte presumptament irregular que vinculava a l’Escola de Futbol mitjançant els seus coordinadors.

Els advocats de les dues parts havien arribat a un acord per resoldre positivament les negociacions que va ser descartat incomprensiblement pel president de la SAD hores després.

Aquí els deixem el comunicat íntegre del Club Esportiu Mataró Escola de Futbol

"El Club Esportiu Mataró EF comunica que tot i fer tot el possible per arribar a un acord amb el Sr. Francisco Gonzalo, les negociacions no s’han pogut resoldre positivament. Així mateix també volem expressar que a hores d’ara no s’ha pogut negociar directament amb el propietari de l’empresa Oslo, Jordi Gonzalo Francés, amb el que es va signar el contracte presumptament irregular que vinculava a l’Escola de Futbol mitjançant els seus coordinadors.

Volem manifestar que el Sr. Gonzalo no n’ha tingut suficient amb tots els diners que demanava sinó que volia fer constar clàusules abusives tractant el CE MATARÓ com un negoci de la seva propietat. Aquestes clàusules es basaven en imposició de persones a la Junta, a la Direcció Esportiva i avals bancaris.

Els advocats de les dues parts havien arribat a un principi d’acord que el mateix Gonzalo no va voler signar hores després.

El passat 20 de juny de 2014  el Sr. Gonzalo va comunicar a la FCF que havia reactivat la SAD (activada durant el mes de maig, enmig de les negociacions) i va sol·licitar recuperar les categories amb les quals competeix el CE MATARÓ-ESCOLA DE FUTBOL.

Entenem que el contracte amb OSLO era un negoci entre tres persones on el club no tenia garanties de res. El nostre estimat Albert Gibert, expresident del club, ho va detectar i es van iniciar les gestions per contrastar-ho, veient que entre les tres persones, el Sr. Gonzalo i els coordinadors del club s’enduien 3600 euros al mes, a més d’algunes transaccions efectuades entre aquestes persones injustificades que a hores d’ara encara s’estan investigant.

A partir d’aquí la Junta va creure que havia de sanejar l’entitat a tots els nivells, ja que amb irregularitats i anomalies evidents davant d’una inspecció podien posar en perill el futur del club.

La FCF ha assegurat que no pot haver-hi intercanvi econòmic a canvi de categories i nosaltres teníem signats 150.000 euros dels quals ja se n’han pagat gairebé 30.000 sense que les categories fossin en cap moment del club un cop complert el contracte.

Ara mateix el club continua treballant en el sentit de defensar la legalitat, aconseguir un club sanejat i sobretot manifestar que l’entitat treballa sempre SENSE ÀNIM DE LUCRE, un fet que no es compleix en el si de la SAD, d’OSLO i dels coordinadors esportius que sempre han volgut tractar l’entitat com a font d’ingressos personals.

Volem doncs, que els diners que es generen mitjançant les quotes, patrocinadors, entre d’altres, es tradueixin en beneficis per a tots els nens, joves i jugadors i entrenadors que formen el CE MATARÓ i no pas mantenir descaradament el modus vivendi de ningú.

En aquesta línia és en la que continua la Junta Directiva actual, entenent que l’entitat de més de cent anys no pot convertir-se en el negoci personal de ningú.

Així mateix el club defensarà en tots els estaments possibles la possibilitat de mantenir unes categories que ja fa temps que competeix de forma natural.

El club també vol comunicar que a causa de la relació entre els senyors Jordi Pi, Marcial Serrano i OSLO el club es veu obligat a decidir no renovar el contracte laboral d’aquestes persones a causa de la vinculació que tenen amb el contracte que finalment no s’ha pogut resoldre satisfactòriament.

Confiem en tots els estaments, entre ells la Secretaria General de l’Esport, la FCF i l’Ajuntament de Mataró en què prevalgui la seva decisió cap a una entitat sense ànim de lucre i que a dia d’avui té uns comptes sanejats.

No hem d’oblidar els nombrosos embargaments de la Seguretat Social que podria fer que si la SAD recuperés les categories, aquestes poguessin desaparèixer si el club deixés d’existir.

Com tots sabem, la SAD ja ha fet desaparèixer el Mataró una vegada i ha intentat mantenir el club mitjançant una empresa i dues persones imposades que l’únic que volien era assegurar-se el seu modus vivendi.

El club vol manifestar que el soci i sòcia del club té a la seva disposició tant els esborranys de contractes presentats pel Sr. Gonzalo, la proposta d’acord que van acordar els respectius advocats així com una proposta que van fer arribar els coordinadors a la Junta Directiva.

Finalment volem comunicar que l’Ajuntament de Mataró ja ha confirmat la cessió de les instal·lacions al CE MATARÓ-ESCOLA DE FUTBOL per la temporada vinent, s’han inscrit els equips a la FCF seguint el conducte habitual i es resta a l’espera de la decisió del Comitè Jurisdiccional de la Federació que delibera aquesta qüestió amb tota la documentació presentada."