El CE Mataró aconsegueix un empat contra el Girona tot i l’expulsió del porter (0-0)

Joan Vilà va haver de replantejar el matx a la mitja hora de joc

CE MATARÓ: Tato Burgada, Antolin, Gondinelly, Gimeno, Aitor, Santi Asensio, Douglas (Allan, 26’), Guillem, Jordi Martínez, Mora (Fernando, 78’) i Torrecilla.

El Mataró i el Girona es van repartir els punts en un partit marcat per l’expulsió del porter local Burgada abans de la mitja hora de partit. Això va fer replantejar el matx a Joan Vilà, que va basar els esforços de l’equip en mantenir la porteria a zero amb un treball defensiu que va donar els fruits desitjats.

El primer avís del partit el va donar el jove Guillem amb un xut llunyà, però la veritat és que cap dels dos equips s’havia mostrat superior a l’altre quan hi va haver la jugada que va marcar l’encontre. Una passada a l’espai del Girona va arribar als peus de Javi Garcia que, potser amb poca ambició per marcar, es va deixar fer falta fora l’àrea. El col·legiat no va dubtar en expulsar el porter mataroní que era el darrer home, però no hi va haver penal ja que la falta era fora l’àrea. Tot i que el llançament tenia perill, Allan va estar encertat i va rebutjar el xut de Nan Ribera.

Poc encert gironí
Els gironins van passar a tenir el control absolut del partit però no van estar gens encertats davant una defensa mataronina, que excepte en la jugada de l’expulsió, es va mostrar molt concentrada i segura. Una de les raons que ho explica és el retorn de Carles Gimeno, que després de la inactivitat per lesió, va tornar a ser el pilar de la defensa groc-i-negra. Els blanc-i-vermells van seguir apretant, però l’ocasió més clara va estar ben resolta per Allan, en primera instància, i després Antolín que va aturar el xut de Vinuesa després del primer refús.

Al final, un punt per cada equip en un partit ensopit però que va demostrar que la defensa mataronina, que presentava una formació inèdita (Antolín, Rondinelly, Gimeno i Aitor), pot tenir continuïtat. I el Mataró ja suma quatre partits sense perdre, però ja se sap, tres empats i una victòria valen igual que dos triomfs.

Àlex Gomà // El Tot Esport