'És impossible que el Mataró baixi a Territorial"

Parlem amb Paco Gonzalo, president del CE Mataró

Quin és l’estat econòmic de l’entitat?

Ara mateix tenim un deute que arrosseguem des de la temporada passada per culpa dels sponsors que no han pogut pagar degut a la crisi econòmica que hi ha actualment. Però bé, hem pogut arribar amb la majoria de jugadors a acords i acabarem pagant a tothom. Tot i això aquests no són problemes que no es puguin solucionar i per tant confiem en sortir cap endavant.Com està el tema d’aquesta desena de jugadors que han denunciat el club? 

Doncs no ho sé, si en algun mitjà ha sortir que són deu o dotze, però em sembla que són menys, però ja poden estar tranquils que s’els pagarà tot el que se’ls deu. Però això no crec que tingui gaire importància, perquè no perquè ens hagin denunciat els pagarem abans, o no els pagarem, jo des d’aquí puc assegurar que tots els jugadors a qui se’ls deuen diners se’ls pagarà per igual.Després d’aquesta temporada on ha rebut tantes crítiques a la seva persona i a la seva gestió i la de la seva directiva, i amb l’estat econòmic del club, ha pensat en tirar la tovallola?

La veritat és que tenim dificultats econòmiques perquè alguns patrocinadors no han pagat, i des de la directiva estem treballant per solucionar això i sense cap mena d’ajuda, i seguirem treballant pel club perquè ens estimem el Mataró. I la veritat és que no em plantejo abandonar el club i menys ara, si la cosa estigués solucionada podria ser que sí que m’ho pensés perquè ja porto molts anys i això cansa molt, però ara no perquè estic més obligat que mai a treballar per l’entitat i deixar el tema econòmic solucionat. Però bé, això no és nou i sempre hem estat en boca de tothom perquè la gent s’estima aquest club.

suport de la l'ajuntament? “Està clar que si l’ajuntament ajudés al club amb subvencions, ara no estaríem en aquesta situació tan delicada”

Creu que si l’administració s’involucrés amb el CE Mataró la situació actual no seria la mateixa? 

Evidentment, perquè nosaltres aquesta temporada depeníem dels sponsors, i aquests no han pogut respondre i és el perill que corres quan depens només dels diners dels patrocinadors. Està clar que si l’ajuntament ajudés al club amb subvencions ara el club no estaria en aquesta situació, perquè si els sponsors fallen tindríem els diners de l’administració per poder fer front a les despeses. Però bé, en els últims 4 anys la cosa ha anat així, i durant els tres primers anys hem estat bé econòmicament, però en aquest últim any per culpa de la crisi de la construcció ens hem vist abocats a aquesta situació.Això pot afectar a la trajectòria de l’equip?

El pressupost d’aquesta pròxima temporada l’hem reduït a la meitat, per tant tindrem un equip més modest, però intentarem  mantenir l’equip a Tercera perquè crec que és on es mereix estar aquest club ara mateix. Però qui sap, potser aquest any passa com el primer any d’en Creixell aquí, quan ningú comptava amb nosaltres i es va acabar fent una gran temporada. Això mai se sap, perquè aquesta temporada teníem el pressupost més gran de la història del club, i mira com hem acabat.

Baixar a primera territorial?  “Això ho diu la gent que no sap de què parla, i no passarà mai, perquè jo no ho permetré”

Hi ha rumors que si la junta directiva no posa els números en ordre hi ha el perill d’anar a Primera Territorial?

Això ho diu la gent que no sap de què parla, i això és impossible que passi perquè jo no ho permetré mai. L’únic problema que tenim ara són els deutes amb els jugadors i que alguns ens han denunciat, però això ja va passar quan estàvem a Segona B i al final tothom va cobrar i no va passar res. El que està clar és que a ningú li agrada estar en aquesta situació, i és normal que els jugadors es posin nerviosos perquè no cobren, però des del club mai hem deixat de pagar ningú, i així ho seguirem fent. Però nosaltres no som l’únic equip a qui li passa això, hi ha molts clubs de Catalunya i de la resta de l’estat en aquesta situació per culpa de la crisi de la construcció. Jaume Creixell sempre l’ha ajudat,  per vostè deu ser una satisfacció comptar amb algú com ell?

Jo amb ell estic molt bé i em sento com si fos de casa seva. A més en Jaume passarà a ser el mànager del club i assumirà més responsabilitats algunes de les que fins ara tenia jo. Ell és qui porta totes les baixes i altes, i a partir d’ara  jo tindré menys responsabilitats, tot i que fins ara de la gestió esportiva mai me n’he ocupat jo, sinó que ho ha fet la secretària tècnica del club. A més el tècnic passarà a realitatzar altres activitats per l’entitat de caire comercial i publicitari.La secció de futbol sala seguirà també igual com fins ara?

Sí, sí, la secció de futbol sala seguirà igual amb tots els seus equips i la nostra intenció és potenciar-la. A més també crearem una Associació de futbol 7, i continuarem amb la tasca de la fundació amb la Cerdanyola amb la que ens fusionarem. Ara hem arribat a un acord amb l’ajuntament per poder gestionar el nostre camp de futbol, i bé ara ja ho estem fent i tenim pensat organitzar competicions de futbol 7 per obtenir ingressos. Ja que l’ajuntament no ens dóna subvencions ens haurem de buscar la vida.Per acabar què li diria vostè al soci del Mataró?

Jo li diria que la temporada passada va ser molt dolenta. Però comencem una temporada nova, i jo tinc molta il·lusió amb el nou projecte que engegarem, i que tot i  tenir potser un equip més modest i sense grans objectius, la directiva i els jugadors lluitarem fins al final per seguir tenint l’equip del CE Mataró a la Tercera Divisió que és on fins ara podem i hem d’estar.