La Maurina domina el Campionat de Catalunya cadet de ciclisme disputat a Mataró

El passat cap de setmana es va disputar a Mataró el Campionat de Catalunya cadet de ciclisme en ruta, organitzat pel Club Ciclista Iluro, la Federació Catalana de Ciclisme i el Patronat Municipal d’Esports de Mataró.

El dissabte es va disputar la prova contrarellotge, en un circuit de 9 quilòmetres que també passava per Argentona, Cabrera i Santa Elena d’Agell, amb la participació de 60 corredors. Jonathan Muñoz, corredor de la Maurina i cadet de primer any, es va imposar amb 11 segons de marge sobre el segon classificar, el seu company d’equip Sergi Thomas. El mataroní Edgar Granados, del Chasis Iluro, va aconseguir pujar al podi en aquesta prova, a només un segon de Thomas, i seguit pel seu company Ismael Carrete, a un segon d’ell.

La prova de ruta es va disputar diumenge, i van finalitzar la cursa 45 dels 63 corredors inscrits a causa de la duresa del traçat, incrementada per la calor. El recorregut, de 65 quilòmetres, va sortir de Mataró i passava per Argentona, Dosrius, Cardedeu, Llinars, Sant Celoni, Arenys de Munt, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres i acabava a Mataró. El guanyador va ser un altre corredor de la Maurina, Marc Moreno, amb un temps de 1 hora, 40 minuts i 17 segons. El primer mataroní va ser Edgar Granados, que va entrar en setena posició amb el mateix temps que el guanyador.

Per equips, el Maurina de Terrassa va imposar-se en les dues proves, seguit pel Chasis Iluro en els dos casos. Aquesta és la primera vegada que Mataró acull un Campionat de Catalunya de la modalitat en ruta, i els punts que han aconseguit els ciclistes participants serviràn a la Federació Catalana de Ciclisme per a seleccionar als que aniràn al proper Campionat d’Espanya.