El Mataró Bàsquet no pot revalidar el títol estatal júnior femení

L’Uni CajaCanarias va venjar-se de la final de l’any passat i va proclamar-se campió d’Espanya

Com ja va passar fa dues temporades, quan els dos equips es van trobar en la final del Campionat Estatal cadet, va ser el Uni CajaCanarias el que es va endur la final, superant al Mataró Bàsquet per 64-48. Els dos conjunts ja es van enfrontar en el primer partit d’aquesta fase final, i llavors van ser les de Josep Alemany les que es van endur el partit gràcies a un gran darrer quart –4-28 en els darrers nou minuts–, imposant-se finalment per 56-72 després d’uns tres primers períodes molt igualats. Llàstima que no es va poder repetir el resultat, ja que a la final les canàries van saber aturar molt bé el joc exterior mataroní, sobretot a Carbó i Siñol.

En el segon partit de la primera fase el Mataró Bàsquet no va tenir problemes per superar al Capuchinos de Murcia, dosificant a les seves jugadores i demostrant la seva superioritat al guanyar per 79-47. D’aquesta manera passaven com a primeres de grup, i es creuava en el seu camí de nou l’UB Barça, al que van derrotar per un claríssim 93-41. Un parcial de 31-2 en el segon quart va deixar ben clara la superioritat mataronina. La semifinal també va ser un passeig per les de Josep Alemany, que van superar al Pabellón Ourense per 45-80, arribant a la final invictes.

Però la final va ser molt diferent al primer partit, entre d’altres coses perquè el Mataró Bàsquet arribava amb algunes jugadores lesionades i d’altres tocades, –Bayarri, Siñol, Graupera, Cano…– fet que no va permetre al seu entrenador fer totes les rotacions que necessitava. A més, l’equip va estar més descentrat que en els partits previs, i això va portar a un desencert en el tir a cistella que va donar ales al Uni CajaCanarias, que a més va defensar a un gran nivell. Al primer quart les canàries ja guanyaven 24-11. L’avantatge va anar augmentant fins al tercer quart, quan les mataronines es van poder acostar a nou punts, però va ser un miratge. El CajaCanarias va arribar a tenir vint punts de renda, i es va endur el campionat mostrant-se superior en el partit decisiu. De totes maneres s'ha de felicitar un equip extraordinari que en tres temporades ha assolit un campionat i dos subcampionats d'Espanya i que ha fet una temporada excel·lent, en la que només ha faltat la cirereta del darrer partit.