Núria Martínez fitxa pel Dinamo de Moscou i salta a la millor lliga d'Europa

La jugadora mataronina deixa enrera tres exitosos anys a Salamanca

Després d'una temporada impecable en la qual ha aconseguit els títols de copa i de Lliga Femenina amb el Perfumerías Avenida de Salamanca, la mataronina Núria Martínez ha decidit acceptar un repte important i fer el salt a la lliga més potent d'Europa de bàsquet femení, la lliga russa. Tot i que els rumors parlaven de la possibilitat que Martínez fitxés per l'UB Barça o l'Spartak de Moscou, el seu destí serà el Dinamo de Moscou.

D'aquesta manera, la jugadora mataronina tanca una exitosa etapa de tres anys a Salamanca, amb dos títols de Copa de la Reina, un de Lliga, i la satisfacció personal d'haver-se consolidat com una de les millors bases estatals i haver-se fet un lloc fixe a la selecció. Tot i que ja fa dies que tenia la decisió presa, aquesta l'ha fet pública aquest mateix dilluns en una roda de premsa a Salamanca, acompanyada del president del club, i just el dia abans d'emprendre un creuer d'una setmana amb la resta de components de l'equip, cortesia d'un dels patrocinadors principals del club.

El poder de la lliga de Rússia
El cert és que la mataronina tenia sobre la taula altres ofertes interessants, però s'ha decantat per la del Dinamo –a banda de l'oferta econòmica– per la seriositat d'un equip que s'està reforçant amb força per intentar millorar els notables resultats d'aquesta temporada. En la lliga van acabar terceres, en caure en semifinals contra l'Ekaterinburg i guanyant el derbi moscovita contra l'Spartak en la lluita pel tercer lloc, mentre que a l'Eurolliga van caure a quarts de final contra el Samara de Sibèria. Precisament aquest equip rus és l'actual campió de la lliga russa i subcampió de la competició europea en caure per 54-68 contra el Gambrinus de la República Txeca. L'equip a batre.

Només cal veure els resultats de les competicions europees per veure que el poder que té ara mateix el bàsquet rus a nivell d'equips és molt gran. En categoria masculina, el CSKA es va proclamar campió en la final four de l'Eurolliga jugada a Praga, mentre que, com ja hem dit, el Samara va acabar subcampió en categoria femenina. El Dinamo de Moscou masculí va guanyar la Copa ULEB, l'Spartak de Moscou femení va aconseguir el segon títol importància, l'Eurocup, mentre que el Khimhi de Moscou va ser segon de la FIBA EuroCup per darrera el Joventut de Badalona. Actualment està considerada la millor lliga europa i mundialment només està superada per la WNBA americana, de la qual es nodreixen molts equips russos ja que recordem que és possible compaginar les dues lligues.

Notícies relacionada:
Entrevista amb Núria Martínez (19 de gener 2006)
Entrevista amb Núria Martínez abans d'anar a Salamanca (juliol de 2003)