La UE Mataró fa la seva feina i manté esperances en superar el cuer

Les possibilitats de mantenir la categoria són remotes, però l'equip mataroní ha d'esgotar-les totes i de moment aquestes passen per guanyar els quatre partits que queden

Es mantenen les esperances de permanència, tot i que remotes, de la UE Mataró després d’imposar-se amb claredat a l’Eivissa, que ja havia perdut la categoria. No va ser fins al tercer quart que els unionistes van acabar amb la resistència visitant agafant una còmoda renda a base de triples i amb les idees més clares per atacar la defensa balear. És només la segona vegada en tota la temporada que el Mataró aconsegueix dues victòries de forma consecutiva, i això no passa des de la jornada set, en que en van encadenar tres.

Els unionistes van sortir molt concentrats, conscients de la importància del partit, i anotaven amb molta facilitat, arribant als vint punts en poc més de cinc minuts. Al final del primer quart l’encert del Mataró de cara a cistella va baixar, però l’Eivissa no tancava bé el rebot i donava segones i terceres oportunitats al seu rival. Al segon període la defensa local es va desajustar una mica i va permetre a l’equip balear arribar fàcilment a cistella. A més, la defensa zonal 1:4 visitant va donar molts problemes i va portar al Mataró a una mala selecció de llançament, amb moltes errades, i això va permetre els visitants retallar el seu desavantatge fins als quatre punts al descans.

Al tercer quart es deixa el partit sentenciat
A la represa els homes de Margall van saber com atacar la defensa balear i gràcies a l’encert des de la línia de 6,25 van poder tornar a marxar en el marcador. A més, van tancar millor el rebot i això els va permetre jugar amb més ritme, a part que en defensa es van tornar a posar les piles. Al darrer quart el tècnic visitant va ordenar una defensa pressionant a tota la pista que va provocar alguna pèrdua de pilota, però no va acabar de donar els fruits esperats, ja que els unionistes van saber mantenir el cap fred per conservar la seva renda i sumar una còmoda victòria.

UE MATARÓ 91-76 EIVISSA
UE MATARÓ:
Xavier Costa (12), Marc Sobrepera (16), Roger Juan (24), Jordi Ventura (13) i Guido Cuadrelli (13); Paco Hernández (3), Artur Magriñà, Sergi Homs (2), Jacob Molina (2) i Edgar San Epifanio (6). 10 triples: Ventura (3), Costa (2), Cuadrelli (2), Sobrepera (2) i San Epifanio. 32 de 58 tirs de camp (55%). 17 de 29 tirs lliures (59%). 39 rebots. 17 faltes personals, Hernández eliminat.
EIVISSA: Sevillano (8), Vázquez (18), Sebastian (9), Moreno (7) i López (4); Díaz, Pascual (4), Domènech (1), Clarence (15) i De La Osa (10). 3 triple: Vázquez (2) i Sebastian. 29 de 69 tirs de camp (42%). 15 de 21 tirs lliures (71%). 32 rebots. 22 faltes personals, Sebastian eliminat.
ÀRBITRES: Monguio i Del Amo. MARCADOR: 18-9, 31-20, 41-35, 45-41; 58-48, 70-54, 78-64 i 91-76.