La UE Mataró obre la porta al miracle a Esplugues

Els homes de Josep Maria Margall van superar en tot moment a l'equip del Baix Llobregat, un rival directe per la permanència

La Unió Esportiva Mataró va superar clarament a l’Esplugues, un rival directe per la permanència, i obre una petita escletxa d’esperança, ja que es mantenen les possibilitats de salvar la categoria. Des del primer moment els unionistes van dominar el matx, ampliant el seu avantatge a base de triples –11 de 18 en total–, i van passar per sobre de l’equip del Baix Llobregat.

L’equip local tenia algunes baixes, però no dels seus homes alts, que eren els que més preocupaven als unionistes. Tot i això, el Mataró va sortir molt bé i des dela primera cistella es va posar pel davant, amb un gran encert des de la línea de 6’25, mentre que els locals no tenien el dia de cara a cistella i van cedir terreny. Al descans l’avantatge unionista ja era de catorze punts (35-49).

Mateixa tònica a la represa
A la represa els homes de Margall van saber mantenir un avantatge sempre còmode per sobre dels deu punts, a base de jugar ràpid i aprofitar els errors locals per sortir al contraatac. L’encert en atac els va donar molta confiança en el seu joc, la defensa en zona mixta sobre el base local va funcionar molt bé i la banqueta va col·laborar per donar descans als titulars, i així la victòria no es va escapar. Ara només falta anar partit a partit i intentar guanyar els cinc que queden, esperant que els altres fallin per poder conservar la categoria. És molt complicat, però encara hi ha possibilitats, i diuen que mentre hi ha vida hi ha esperança.

ESPLUGUES 73-95 UE MATARÓ
ESPLUGUES:
Forcada (8), Roma (16), Olucha (3), Tor (14) i Bernuz (11); Antolín (13), Pizarro i Franquesa (8). 1 triple: Olucha. 27 de 69 tirs de camp (39%). 18 de 31 tirs lliures (58%). 45 rebots. 28 faltes personals, Olucha i Tor eliminats.
UE MATARÓ: Xavier Costa (14), Marc Sobrepera (8), Roger Juan (23), Jordi Ventura (20) i Guido Cuadrelli (14); Paco Hernández (8), Artur Magriñà, Sergi Homs, Moisés Casin, Jacob Molina i Edgar San Epifanio (11). 11 triples: Ventura (5), Costa (2), Cuadrelli (2), Hernández i San Epifanio. 34 de 63 tirs de camp (54%). 16 de 24 tirs lliures (67%). 23 rebots. 27 faltes personals.
ÀRBITRES: Salvador i Atienzar. MARCADOR: 17-27, 35-49; 53-67 i 73-95.

Classificació del grup C de la Lliga EBA de bàsquet