La UE Mataró cau en un final d'infart

Després d'anar sempre per darrere des d'abans del descans, els unionistes van arribar a igualar el marcador tres vegades en la recta final però van acabar derrotats

La UE Mataró va caure a casa en un final d’infart davant del Navàs i es complica encara més la permanència en la Lliga EBA. Després de dominar el marcador en el primer quart, els unionistes es van col·lapsar en atac i van permetre que el Navàs capgirés el marcador. En el tram final el Mataró va reaccionar i va igualar el marcador fins a tres vegades, però finalment no es va poder materialitzar la remuntada.

El primer quart va ser clarament pels unionistes, que van aprofitar el desencert visitant per anar ampliant el seu avantatge en el marcador, que va arribar a ser de vuit punts (21-13), amb bones acciones de Cuadrelli. Tot semblava indicar que la Unió Esportiva podria fer-se amb la victòria, però en el segon període es van encallar en atac i no hi havia manera de trobar bones situacions de tir. Això va portar a un nerviosisme que va provocar pèrdues de pilota locals i el Navàs ho va aprofitar per donar la volta al marcador amb un parcial de 8-21 en aquest quart (29-34).

Els unionistes s’acosten però no culminen
A la represa l’avantatge visitant va arribar als onze punts en varies ocasions (42-53), però al final del tercer quart els homes de Margall van aprofitar una antiesportiva a l’equip visitant per retallar el seu desavantatge fins als sis punts (47-53) després d’un gran triple de Ventura culminant una bona jugada personal just abans de la bocina. Al inici del darrer quart l’avantatge visitant es va tornar a ampliar una mica (50-59), però tres triples consecutius, dos de Cuadrelli i un de Ventura van igualar el marcador a 59 punts a falta de dos minuts pel final.

Els unionistes van tornar a empatar a 61 i a 64 després d’un triple inversemblant de Miranda a taulell, però no es va poder acabar de concretar la remuntada. A falta de 19 segons i amb el 64-66 al marcador, Paco Hernández va anotar el primer tir lliure i va fallar el segon, els unionistes van agafar el rebot però van fallar el tir que els podria haver donat la victòria. En els darrers segons el Navàs va fallar quatre dels sis tirs lliures dels que va disposar, però els unionistes no van saber tancar el rebot per tenir una pilota per intentar com a mínim forçar la pròrroga.

UE MATARÓ 66-68 NAVÀS
UE MATARÓ:
Xavier Costa (11), Marc Sobrepera, Roger Juan (4), Jordi Ventura (24) i Guido Cuadrelli (16); Paco Hernández (8), Artur Magriñà, Sergi Homs, Moisés Casín, Jacob Molina, José Miranda (3) i Edgar San Epifanio. 10 triples: Ventura (5), Cuadrelli (2), Costa (2) i Miranda. 20 de 59 tirs de camp (34%). 16 de 21 tirs lliures (76%). 35 rebots. 25 faltes personals, Costa eliminat.
CB NAVÀS: Garcia, Portella (16), Piñero (17), Vinyas (18) i Sol (4); Castilla (8), Merchán (3) i Camí (2). 5 triples: Castilla (2), Vinyas (2) i Portella. 25 de 63 en tirs de camp (40%). 13 de 29 tirs lliures (45%). 39 rebots. 24 faltes personals.
ÀRBITRES: Pla i Olivares. MARCADOR: 11-7, 21-13, 23-23, 29-34; 33-44, 47-53, 50-59 i 66-68.