Victòria necessària de la UE Mataró al Palau

Bon partit dels homes de Josep M. Margall, que van imposar el seu joc interior i van sentenciar el partit a base de contraatacs

La Unió Esportiva Mataró va obtenir una nova victòria necessària al Palau, oferint una bona imatge als seus aficionats i superant amb claredat en la recta final al Sant Pere de Terrassa. Després d’un inici irregular i amb poc encert en el tir exterior, els unionistes van confiar en el seu joc interior, molt encertat en aquest partit, i van agafar una renda a la represa que gairebé sempre va superar els deu punts.

Durant els primers minuts els locals van abusar del tir exterior sense encert i això va permetre als egarencs posar-se per davant amb el seu màxim avantatge en tot el partit (11-16) durant el primer quart. El Mataró va reccionar i fent arribar més pilotes als seus homes alts i ajustant una mica la seva defensa va culminar un parcial de 12-1 en el segon període que els donava un avantatge de sis punts (23-17). Però el Sant Pere va impedir que el seu rval marxés en el marcador i va reduïr el seu desavantatge fins a la mínima expressió abans del descans.

Sense capacitat de reacció
A la represa el conjunt visitant va tancar un parcial de 4-13 iniciat al segon quart que els va permetre capgirar de nou el resultat (33-36), però només va ser un miratge, ja que de seguida la Unió Esportiva va materialitzar el seu domini sobre la pista en el marcador. Un triple de Ventura va posar al seu equip de nou per davant i poc després s’arribava als deu punts de renda (50-40) culminant un parcial de 15-2.

Dos triples més dels homes de Margall –Hernández i Ventura– al inici del darrer quart van deixar el partit gairebé sentenciat al inici del darrer període (59-42). El Sant Pere va retallar el seu desavantatge fins als vuit punts un parell de vegades, però els unionistes no van permetre que s’acostessin més i en els darrers cinc minuts van poder ampliar la seva renda fins als 21 punts a base de contraatacs, aprofitant les seves bones accions defensives. Cuadrelli va rubricar la seva gran actuació –25 punts, amb dues esmaixades incloses– amb un triple en els darrers instants que posava el 83-62 definitiu al marcador.

UE MATARÓ 83-62 SANT PERE
UE MATARÓ:
Paco Hernández (11), Xavier Costa (10), Roger Juan (18), Jordi Ventura (10) i Guido Cuadrelli (25); Marc Sobrepera (10), José Miranda i Edgar San Epifanio (2). 5 triples: Ventura (2), Hernández, Cuadrelli i Juan. 14 de 18 tirs lliures (78%).
SANT PERE Solmanía: Arenas (13), Porto (8), Foz (9), Badia (21) i Ausina (6); Brugal, Crespo (2), Monrós (2), Rodríguez i Viladomat (1). 5 triples: Arenas (3) i Badia (2). 11 de 15 tirs lliures (73%).
ÀRBITRES: Jerez i Parra. MARCADOR: 7-8, 15-16, 25-19, 33-32; 42-38, 53-42, 65-57 i 83-62.

Classificació del grup C de la Lliga EBA