L'Andorra supera a la UE Mataró i el posa en una situació complicada

Els homes de Josep M. Margall perden una bona ocasió per revifar-se al Palau i ara arrosseguen un llast de set derrotes seguides

La UE Mataró va desaprofitar una bona oportunitat per recuperar-se anímicament amb una victòria, que necessiten com l’aire, al caure a casa davant un Andorra que va recuperar disset punts d’avantatge local per acabar fent-se amb el partit. Els unionistes van tenir opcions al tram final del matx, ja que van arribar a empatar en el darrer minut, però finalment l’encert no els va acompanyar.

L’inici del matx va ser molt igualat, amb els dos equips anotant amb força facilitat i alternant-se en el domini del marcador. Al segon quart els unionistes van intensificar el seu treball defensiu i a base de triples –cinc en aquest període– van marxar en el marcador gràcies a un parcial de 19-1. Poc després la UE Mataró va arribar a tenir un avantatge màxim de disset punts (48-31) quan faltava poc pel descans. Però els andorrans no es van rendir i aprofitant una sèrie d’errades locals van aconseguir un parcial de 0-10 que escurçava el seu desavantatge fins als set punts (48-41).

A la represa continua la remuntada visitant
Els homes de Josep M. Margall van seguir encallats en atac a l’inici del tercer quart i van permetre a l’Andorra culminar un parcial favorable de 2-29 –sumant el 0-10 d’abans del descans– que els donava un màxim avantatge de deu punts (50-60) poc després del minut cinc d’aquest període. Els unionistes van reaccionar i amb un triple de Ventura i dues accions de 2+1 de Cuadrelli van retallar el seu desaventatge fins als dos punts a l’inici del darrer quart (69-71) deixant la porta oberta a la victòria. Però ara als andorrans també els entraven els triples i cada vegada que el Mataró s’acostava l’Andorra refredava la reacció des de la línia de 6’25.

Tot i això, Paco Hernández va empatar a 82 en el darrer minut després de bones accions de Costa i Ventura, però els visitants es van posar 82-84 tot seguit. Encara restaven 30 segons però Ventura va errar un triple que podria haver suposat la victòria i després, quan ja hi havia el 82-85 al marcador, Paco va intentar forçar la pròrroga des de la línia de 6,25 però no va poder ser.

UE MATARÓ 82 - 85 ANDORRA
UE MATARÓ:
Paco Hernández (4), Xavier Costa (13), Sergi Homs (6), Roger Juan (16) i Jordi Ventura (19); Artur Magriñà (6), Marc Sobrepera (3), Guido Cuadrelli (11) i José Miranda (4). 8 triples: Ventura (3), Costa (2), Magriñà (2) i Sobrepera. 30 de 56 tirs de camp (54%). 14 de 22 tirs lliures (64%). 21 rebots. 19 faltes personals.
River ANDORRA: Prats (14), Corbalán (16), Olcina, Marín (6) i Bermudo (15); López (19), Casals (12), Eudal (3) i Fernández. 7 triples: López (3), Bermudo (3) i Prats. 33 de 56 tirs de camp (59%). 12 de 21 tirs lliures (57%). 28 rebots. 20 faltes personals.
ÀRBITRES: Pla i Atienzar. MARCADOR: 11-10, 21-23, 40-29 i 48-41; 50-58, 64-69, 71-78 i 82-85.