El Júnior Femení del Mataró Bàsquet es proclama Campió d'Espanya

La final va ser una repetició de la de Cadet de l’any passat però aquest cop les mataronines no van fallar

L’equip júnior femení del Mataró Bàsquet, entrenat per Tito Sobrín, es va proclamar Campió d’Espanya de forma brillant després de jugar una fase final magnífica al Ferrol, superant a totes les seves contrincants. Ja van fer-se amb la primera plaça del grup A després de superar al Ros Casares en la primera jornada per 77-86, guanyant al Cajacanarias per 61-65 en la segona i imposant-se a l'Iberhogar Cornellà, que és l’únic equip que ha derrotat a les mataronines en tota la temporada, per 69-65.
En aquesta fase final no hi havia descans i en la quarta jornada ja es van jugar les semifinals, on el Mataró es va trobar de nou al Lima Horta, al que ja van derrotar en la final de l’intersector i en el Campionat de Catalunya. Aquesta vegada les de Sobrín tampoc van fallar, guanyant 76-65 en un partit molt intens, tot i que Berta Siñol va quedar tocada de cara a la final.

La final va tenir com a protagonistes gairebé totes les jugadores que van disputar la final cadet de l’any passat i que va acabar amb victòria de l’Universidad de Tenerife, quan les mataronines eren favorites. Però aquesta vegada el Mataró, sense cap tipus de pressió, va competir a un alt nivell i va superar a l’equip canari.
Les puntuacions de les jugadores que van viatjar al Ferrol per jugar aquesta fase final van ser les següents, sumades les dels cinc partits jugats: Blanca Garcia (5), Berta Bayarri (37), Anna Carbó (117), Georgina Graupera (34), Carla Badia (22), Laia Milà (11), Judit Serra (6), Berta Siñol (67), Eva Rovira (4), Sandra Ruiz (41), Jennifer Cano (21) i Natàlia Gil. El tècnic Tito Sobrín també va voler destacar el paper del segon entrenador i preparador físic Rafael Muñoz, ja que les jugadores van arribar a la final en un gran estat de forma. La delegada de l’equip és la Núria Sarrà i el metge Josep Maria Badia.