Omaru Toure: “Amb l’equip que tenim, podem arribar a jugar les fases”

Entrevistem el jugador de la UE Mataró Germans Homs

UE Mataró - Omaru Touré

La UE Mataró Germans Homs està fent una gran feina en la seva quarta temporada consecutiva a la Lliga EBA (anteriorment, ja havia competit a aquest nivell). Ara mateix és quart, però està empatat a punts amb el Sant Adrià (2n), el Mollet (3r) i el Cornellà (5è). Tots ells, perseguidors del líder del grup, el Tarragona, que es troba només a tres punts de diferència. Encara queden vuit jornades per finalitzar la fase regular, però amb aquest panorama cada partit serà clau per assolir el gran premi: jugar les fases d’ascens.

Omaru Toure, el jugador més ben valorat de tot el grup C –dividit en dos subgrups de 14 equips cadascun– explica com es troba l’equip en aquests moments de la competició. Toure està disputant la seva segona temporada amb la Unió i està molt convençut que si continuen treballant com fins ara, podran aconseguir grans coses.

En aquests moments esteu molt ben posicionats, lluitant molt a prop del líder. Com se sent l'equip?

Ara estem molt animats. Quan vam tenir la mala ratxa en què vam perdre dos o tres partits seguits els ànims van baixar una mica, però després hem començat a agafar una bona dinàmica.

L'any passat ja vau acabar quarts, però no sé si us esperàveu anar així a hores dara.

Per part meva, jo sí que m'ho esperava. Crec que amb l’equip que tenim, podem arribar a jugar les fases. En general hi ha gent que potser no s'ho esperava, però estem treballant bé als entrenaments i crec que ho podem aconseguir. Dependrà molt dels dos pròxims partits que tenim contra dos rivals directes, el Castelldefels primer i després el Tarragona, els líders. Si guanyem aquests dos, ho tindrem més de cara. En la situació que ens trobem, la mentalitat de tot l'equip ha canviat i crec que ara tot el grup confia que podem arribar a fer fases.

Quin partit espereu aquest cap de setmana contra el Castelldefels?

Al Palau ja no va ser fàcil i a casa seva crec que serà encara més difícil. Haurem d'estar molt concentrats en defensa, ja que és des d'aquí d’on arriben tota la resta de coses. La clau serà estar molt concentrats i no perdre la compostura si anem guanyant, o treure el caràcter i les ganes si estem perdent. Sempre lluitem fins al final. Amb els equips d'EBA no et pots confiar. El cap de setmana passat, anàvem guanyant de 17 al començament del tercer quart i en dos o tres minuts es van posar a 6. Ens vam relaxar una mica i ho vam pagar. Imagina't si és un dels equips de dalt; ens remuntarien. No podem trencar la concentració.

Quin era l'objectiu que us vau marcar a principi de temporada?

Salvar la categoria. 

Bastant assequible tenint en compte com va anar la temporada passada.

Sí. Això és el que ens van comunicar. Però des que vaig arribar al club, penso que podem aspirar a més. L'any passat ens vam quedar a les portes de fer fases però crec que aquest any ho aconseguirem.

Respecte a l'any anterior, notes que l'equip ha crescut?

Crec que hem agafat més experiència. I també ens ajuda el fet que fa temps que juguem junts, sobretot els altres, ja que jo fa dos anys que hi sóc. Ens coneixem més i això aporta molt al joc.

UE Mataró - Omaru Touré

Com va ser la teva arribada, precisament a un equip on la gran part del grup fa anys que es coneix?

Al principi sí que em sentia amb dubtes per saber com em tractarien. Però la convivència va ser molt bona des del principi. És com una família. Aquest any ha arribat el Julio i també s'ha adaptat molt bé. És fàcil integrar-se al grup, hi ha molt bon rotllo i  sabem distingir entre el vestidor i la pista. Jo acostumo a ser el jugador més revolucionat i puc queixar-me per alguna cosa, però el que passa a la pista es queda a la pista [riu].

Com et sents tu amb el teu rendiment? L'any passat ja vas fer una bona campanya (12 de valoració de mitjana), però aquesta temporada, a hores d'ara, estàs sent molt més determinant (21,6 de valoració de mitjana).

Sincerament, no sé que m'ha passat [riu]. Sóc un jugador que tinc sempre la tendència d'anar a rebot i per això n'agafo tants. És el meu fort, com la defensa.

A què creus que es deu aquesta evolució?

L'any passat també hi havia més jugadors referents com en Romero i repartíem aquests números. Aquest any, com que no està ell, he hagut de fer una passa endavant i agafar més responsabilitat. I crec que estic rendint bé, estic content. L'entrenador des del principi m'ha donat la seva confiança i jo he de respondre. Em trobo bé d'estat de forma. Entrenem tres dies a la setmana però al final tots els jugadors també ho fem fora: anem al gimnàs, fem tirs... Si volem estar dalt, hem de fer-ho. Si ens conforméssim en salvar la categoria, només faríem els entrenaments i ja està.

Creus que teniu opcions de fases, però queden encara bastants partits i els rivals amb els quals esteu empatats també lluitaran per ser-hi.

Veig un final de temporada molt difícil. També els de baix voldran salvar-se. Els últims es deixen la pell a pista perquè ningú vol baixar. I dels que estem a dalt, tots volem fer fases. No et pots fiar de cap equip. De rivals directes ens toquen el Castelldefels, el Tarragona i el Mollet. I després també hi ha el Valls, que va guanyar al Cornellà de 30 punts el cap de setmana passat. Ull amb ells, que es poden sumar també a la lluita. La concentració, la disciplina, el caràcter i esforçar-se al màxim serà la clau.

Se't nota molt segur que fareu fases. Tu ets dels que anima l'equip?

Jo sempre [riu]. Sóc un dels jugadors que confia que aquest equip pot arribar a fases 100%. Després pot passar qualsevol cosa. També pot ser que el rival sigui superior. Però si guanyem les dues pròximes setmanes, tindrem més opcions. Són dos partits molt importants. Aprofito per fer una crida als aficionats unionistes pel partit de Tarragona, que és molt, molt important. El suport del públic a casa ens ajuda molt, per això només hem perdut un partit al Mora.