El bàsquet mataroní inicia el setembre amb el repte de la Lliga Catalana

L'Advisoria Boet, el Mataró Parc Boet i la UEM Germans Homs tenen la primera cita de la competició el dimecres 11 de setembre

  • Divendres, 06 Setembre 2019 13:40

Advisoria Boet

L'Advisoria Boet inicia la temporada amb molts canvis i de l'anterior equip només continuarà Olga Ruano. S'incorporen al club la Blanca Garcia, l'Esther Murat, la Marta Arbizu, la Laura Arias, la Núria Checa, les júniors Gina Camps i Laura Timoner, i l'última en arribar, l'alemanya Alina Hartmann. Un equip de nou jugadores que seguirà comptant amb el suport de júniors i que encara pot créixer una mica; Vizcaíno confessa que van darrere d'una jugadora més, però que encara no és segur si vindrà i quan ho faria. L'equip al complet va començar la pretemporada el dilluns, així que l'objectiu, explica Vizcaíno, és arribar bé el 5 d'octubre, quan inicia la lliga. Per a la Lliga Catalana, sense restar-li importància, miraran d'estar al nivell.

Les taronges no ho tindran gens fàcil. Primer rebran a casa el Sant Adrià (11/09, 17 h), i després visitaran el Segle XXI (15/09). Però l'inici de temporada és el mateix per a tots, i per tant Vizcaíno apunta que "no és tan significatiu" d'on vingui el rival la temporada anterior.

Derbi matiner

En la Lliga Catalana EBA, el primer equip en entrar en competició és la UEM Germans Homs a casa (8 setembre, 18 h) contra el Quart. Els unionistes són els que menys canvis presenten a la plantilla, donat el bon paper que van fer la temporada passada. L'única incorporació al conjunt és Pol Cánovas, procedent del sènior B, a l'espera d'algun possible fitxatge d'última hora.

Bàsquet Mataró Feimat - Mataró Parc Boet

El Mataró Parc Boet entrarà en joc amb el derbi, que tindrà lloc l'11 de setembre a l'Eusebi Millan, a les 19h. El segon partit serà contra el Quart al seu camp. Els taronges, per la seva part, encaren la Lliga Catalana amb alguns deures pendents. Amb cinc baixes (Forcada, de Pree, Tuxford, Moore i Tato) i tres altes (David Romero, Sergio Gómez i Àlex Castro), necessiten encara un '5' per a acabar de configurar la plantilla d'onze jugadors, "amb una plaça per a poder rotar el planter", informa Alberto Peña. Amb el nou fitxatge, intenten anar "el més ràpid possible", afegeix. I tot i que ja fa dues setmanes que entrenen, el míster apunta que "la Lliga Catalana sempre arriba massa d'hora per a tots". Respecte al derbi, Peña apunta que "és una llàstima" que a la lliga els separin, ja que l'enfrontament estimula no només la ciutat sinó el bàsquet en general.