Dues mataronines, campiones de la Lliga Femenina de bàsquet

Rosó Buch i Núria Martínez van tancar una gran temporada en guanyar ahir al Perfumerías Avenida en la final de LF

Uni girona campió lliga 2019

És la primera lliga que aconsegueix Rosó Buch, i la segona de Núria Martínez, qui va ser campiona la temporada 05/06, justament amb el Perfumerías Avenida.

Després d’un gran primer partit a Salamanca (64-70), les d’Èric Suris tenien l’oportunitat de coronar-se campiones a casa, davant dels més de 5.000 aficionats que acompanyaven l’equip des de les grades del Fontajau. I sense defraudar ningú, les gironines van tirar de caràcter i determinació per aconseguir tancar l’eliminatòria i embutxacar-se la Lliga, per segona vegada en la seva història (2015, 2019).

Les gironines van arrencar el partit dominant el marcador, però el totpoderós Perfumerías va pujar la intensitat i va col·locar-se per davant en el marcador al minut 6 de partit, ampliant diferències fins a arribar a posar-se a 9 punts per sobre (12-21). Però les locals van ajustar el resultat, gràcies a un triple de la mataronina Núria Martínez.

Núria Martínez - Perfumerías

El matx pujava d’intensitat i la pista acollia un partit físic de primer nivell, en què les blaves van ser superiors dins la pintura. Però el Girona no dequeia, i van resistir amb supèrbia arribant a la mitja part amb tot per decidir (31-35 descans).

La represa va ser clau per a la victòria gironina. Transicions ràpides, defensa asfixiant, i un Perfumerías que no veia la cistella va propiciar un parcial 22 a 7 que canviava el rumb del partit, avançant-se les locals en el marcador (53-42 min. 30).

A l’inici de l’últim quart, el conjunt de Salamanca va aconseguir posar-se a només 6 punts. Qui es posés menys nerviosa, guanyava el partit. L’ambició de l’Uni va ser superior, i frenava qualsevol opció de les blaves per fer-se amb el matx. Quan faltaven dos minuts pel final, la imparable Laia Palau situava el màxim avantatge en el marcador (67-53), i el Fontajau esclatava en una gran festa.

Rosó Buch Uni girona 2019

La mataronina i capitana de l’equip, Rosó Buch, alçava la copa de la Lliga enfront l’afició, i l’Uni Girona trencava així una ratxa del Perfumerías Avenida, qui havia guanyat el campionat en les últimes tres edicions.

UNI GIRONA 73 - 65 Perfumerías Avenida

L'actuació de les mataronines:

Núria Martínez ha estat decisiva en l'eliminatòria, sent la MVP en el primer partit de la final amb 9 punts i 15 de valoració. A la tornada, va jugar 34 dels 40 minuts, sumant 7 punts i fent 8 de valoració.

Rosó Buch no va tenir tan bon dia en el primer partit, acabant amb només 2 punts i 0 de valoració. A casa va sumar-ne 4.