Faronte Drakeford: "Mai havia jugat un partit tan complet com aquest"

Entrevistem el pivot del Mataró Parc Boet després de la seva exhibició, amb rècord, davant l'Arenys

Bàsquet Mataró Parc Boet - Tarragona

54 punts de valoració, 33 punts, 15 rebots I 5 pilotes recuperades, havies tingut algun partit així? Eres conscient que estaves establint un record, per un equip català a la categoria?

És el primer cop, algun cop sí que havia arribat a anotar 24 punts, però mai acompanyat de tants rebots o pilotes recuperades. Del rècord no n’era conscient abans del partit, però després ho vaig saber i, vaja, és una satisfacció un rècord aquí. Malgrat tot, el més rellevant és que era un partit molt important per l’equip i amb la meva actuació vaig poder ajudar a aconseguir la victòria. En definitiva, estic content per mi i per l’equip.

A més a més, també ets jugador més valorat, estadísticament, de la competició. T’esperaves fer una temporada com aquesta?

Sí que esperava poder rendir a bon nivell. La meva intenció era venir a jugar a aquí i donar el millor de mi mateix per consolidar el meu objectiu de convertir-me en un jugador professional de bàsquet, i la temporada, a nivell personal, està anant molt bé.

Com valores la temporada de l’equip fins aquest punt de la temporada?

Som un bon equip, però hem perdut algun partit que hauríem d’haver guanyat i ens fa estar més avall del que voldríem a la classificació. Ara estem jugant millor, i si som capaços d’encadenar una petita ratxa i guanyar un parell de partits fora de casa, encara som a temps de fer un intent de jugar els playoffs.

Quan i per què vas decidir venir a jugar a aquí, primer a l’estat espanyol i ara a Mataró?

Al 2015 vaig acabar la meva etapa a la Universitat de Central Connecticut State, llavors és quan vaig decidir venir a jugar a Espanya, a l’Azuqueca, per intentar seguir amb la meva carrera com a jugador de bàsquet. Allà hi vaig jugar el meu any “rookie”, però després vaig passar un any allunyat del bàsquet. He tornat aquest any aquí al Boet, i estic molt content de l’oportunitat que el club m’ha donat de venir a jugar i de poder seguir fent el que m’agrada.

És difícil haver de marxar dels Estats Units? I com és la vida aquí?

Sí que és una mica difícil, perquè has d’estar lluny de casa, però tinc el somni de convertir-me en un jugador professional de bàsquet i, de moment, s’ho val. I Mataró està molt bé, la gent és molt amistosa, el menjar és bo i, a més a més, hi ha platja. Per descomptat, també estic a un gran equip, amb bons jugadors i un gran entrenador. La veritat és que sóc molt afortunat de ser aquí.

Al Boet femení també hi ha una americana que, també, és la jugadora més valorada de la seva categoria. Manteniu el contacte entre vosaltres? I et fa més fàcil l’estada tenir un altre americà aquí?

Sí, conec la Judy (Jones). És una gran jugadora de bàsquet i ens hem fet força amics. Estic molt content de la manera com està jugant. El seu equip també és molt bo, i esperem que les coses els hi vagin molt bé aquesta temporada.

Finalment, quin objectiu us marqueu per el que resta de temporada?

Com equip, el nostre objectiu és anar trenant jugades per aconseguir guanyar partits. I, com he dit abans, aconseguir acabar forts la temporada, intentant guanyar partits fora de casa per recuperar posicions i, a veure, si podem arribar als playoffs.