El Mataró Parc Boet campió de la Copa Catalunya

El conjunt taronja, que ja tenia l'ascens a la butxaca, ha vençut al Sant Josep per 74 a 66

20170528_Copa Catalunya Boet Campions

El Mataró Parc Boet, en matinal de diumenge, disputava la final de Copa Catalunya davant el Sant Josep amb l'objectiu de l'ascens a lliga EBA a la butxaca, després de derrotar el dissabte el Vic per 88 a 71.

El partit va començar amb un intercanvi de cistelles per part dels dos equips, on Marc Forcada és va erigir en el primer lider anotador del seu equip que, tot i no poder agafar diferències, sí que portava la iniciativa en el joc. Al minut 5, els dos equips empataven a 9 punts.

Seguiria la mateixa tònica fins al final del primer període, amb un lleuger avantatge per als mataronins de 20 a 18.

Els triples comencen a marcar el partit

Al segon quart, el domini en el joc dels d'Alberto Peña es va començar a traduir en el marcador, sobretot gràcies a l'encert des dels 6,75 de Darío Naharro i Chus Corella, i al minut 15 d'enfrontament l'entrenador del conjunt badaloní es veia obligat a demanar temps mort amb el marcador 33 a 26.

Encara millorarien més les coses per als maresmencs que aconseguirien per primer cop arribar als 10 punts de diferència, però llavors arribaria la reacció visitant, amb un parcial de 0 a 6 que situaria el partit a tan sols 4 punts de diferència a 28 segons per al descans, tot i que un nou triple final mataroní deixava el marcador en 44 a 37.

El partit s'iguala a la segona part

A la represa els mataronins van veure com el partit havia guanyat en intensitat i duresa, on el Sant Josep pressionava molt més les línies de passada i els taronges, a poc a poc veien com la diferència s'anava reduint, fins a només 3 punts al final del tercer quart.

I pitjor van començar les coses a l'últim període, amb el conjunt de Peña bloquejat ofensivament, passant els cinc primers minuts del període incapaç d'anotar. Els badalonins, que tampoc es pot dir que estiguessin molt més encertats, sí que van aconseguir anotar fins a capgirar-lo a 5 minuts del final amb el 57 a 58.

El festival Darío Naharro

El partit va entrar a la fase decisiva absolutament igualat, i per fortuna mataronina, Davi Champagnie va ser capaç de trencar la mala ratxa amb 4 punts que mantenien l'intercanvi anotador. Però amb el 61 a 62, va arribar el moment de Darío Naharro que, amb dos accions consecutives, anotava dos triples que tornaven a donar aire i avantatge als mataronins a 2 minuts i 48 segons per al final del partit.

Ni el temps mort del Sant Josep semblava sortir efecte, i a la primera acció ofensiva taronja, Naharro va anotar un nou triple que pràcticament sentenciava el partit, amb el 70 a 62. Però encara no havien dit l'última paraula els jugadors del Sant Pep, tenint l'oportunitat de situar-se a només 4 punts per sota amb un minut per jugar-se, però van errar la safata en un teòric contraatac fàcil que va acabar de sentenciar l'enfrontament.

Amb la botzina final, l'eufòria s'apoderava dels jugadors, tècnics i afició mataronina que es proclamaven campions de Copa Catalunya després d'una magnífica temporada.