El Mataró Parc Boet posa un peu i mig a la Final a Quatre

Els mataronins s'imposen a la pista del SESE per 62 a 73 i el camí cap a l'ascens continua sense entrebancs

El Mataró Parc Boet va iniciar la tarda de dissabte el seu camí als playoffs d'ascens a Lliga EBA. S'enfrontava a l'històric SESE barceloní al barri d'Horta, en un primer partit de fases d'ascens que altres anys havia resultat una llosa molt dura per als mataronins.

En un pavelló completament ple, el partit va començar amb molta intensitat i errors per part dels dos equips. Malgrat tot, els barcelonins portaven la iniciativa els primers minuts aprofitant-se del factor pista i dels errors des del triple del conjunt d'Alberto Peña.

Després dels 5 primers minuts de partit el resultat, molt curt, ho deia tot, 6 a 5. A poc a poc, però, el partit es va començar a animar amb el Santa Eulàlia com a protagonista aconseguint un parcial que el feia escapar-se al marcador per 7 punts, 16 a 9. Un triple final dels taronges deixava el marcador més igualat al final del primer període.

13052017_SESE_MataróParcBoet

Els triples comencen a entrar

El segon quart començava, novament, amb blanc-i-blaus superiors, un parcial de 5-0 i la màxima diferència que arribava al marcador amb el 21 a 12.

Més enllà d'enfonsar-se, els mataronins van reaccionar i quan quedaven 6:57 per jugar-se, el partit ja s'havia capgirat com un mitjó situant-se al capdavant del marcador, 21 a 22, obligant al tècnic rival a demanar temps mort.

L'aturada va anar bé al SESE, que tornava a recuperar-se i avançar-se en el marcador, però sempre amb el resultat molt igualat. Quan s'aconseguien 6 punts de diferència ràpidament els mataronins es recuperaven i fins a arribar al descans, on els taronges aconseguien la seva màxima diferència fins al moment de 3 punts, 31 a 34, en un quart on els triples havien començat a entrar, sobretot gràcies a una gran actuació de Marc Rubio.

Aguanten la intensitat inicial

A la represa, tot i que el SESE va sortir molt més agressiu i intens, els mataronins aguantaven l'envestida inicial i fins i tot eren capaços d'escapar-se una mica en el marcador, fins als 7 punts, 33 a 40.

Els locals encara no havien dit la seva última paraula i amb la pressió d'un públic que pressionava molt van ser capaços de tornar a igualar el marcador, tot i que el Mataró Parc Boet, gràcies a la seva seguretat des del tir lliure no deixaven perdre el liderat al marcador. Fins i tot, amb un gran encert de Darío Naharro, aconseguirien finalitzar el període dominant per 7 punts, 47 a 54, i la victòria ja començava a semblar més a prop.

La qualitat sentència

L'inici de l'últim quart, amb l'ambient una mica crispat no va intimidar als maresmencs que, a poc a poc, s'anaven escapant al marcador. L'entrenador visitant, amb el 52 a 61 no tenia altre remei que aturar el partit per demanar temps mort abans que s'acabés de consumar la derrota, però la feina interior de Marc Hermoso a l'últim quart resultava determinant per augmentar la diferència taronja.

Quan quedaven 3 minuts, els locals en ple intent desesperat d'endur-se el partit, van anar reduint la diferència en el marcador fins als 7 punts, que haguessin pogut ser 4 si no fos perquè un dels seus jugadors va desaprofitar l'oportunitat d'anotar tres tirs lliures, aconseguint-ne només un.

Amb 6 punts per sobre, 60 a 66, va tornar a aparèixer la figura de Naharro que amb 5 punts consecutius ensorrava les esperances de victòria dels barcelonins. Al final, el 62-73 situa al Mataró Parc Boet amb un peu i mig a la Final a Quatre que decidirà els ascensos de Copa Catalunya a Lliga EBA, a l'espera del partit de tornada de la setmana vinent.

Sembla un tòpic, però encara queden 40 minuts i ara ells no tenen res a perdre”

En declaracions al final del partit, l'entrenador del Mataró Parc Boet, Alberto Peña, valorava molt positivament el partit. “Com ens esperàvem un partit molt complicat, contra un rival molt dur que fa molt bé les coses, i que aquesta primera part del partit, de 40 minuts, seria molt dur amb fluctuacions al marcador però nosaltres havíem de ser molt constants en tot el partit. Sabíem que si ells podien marxar de 2, 4 o 6 punts nosaltres podíem fer el mateix. I al final ens quedem amb això, la consistència mostrada durant els 40 minuts que ens han donat aquest avantatge d'onze punts”.

Preguntat sobre si es tractava d'una diferència definitiva, Peña era molt clar, “El que sí que és veritat, i no és dir cap tòpic, és que això no ha acabat. Hem fet una primera part de 40 minuts que ha estat positiva, però no s'ha acabat. En som molt conscients i això ha de ser un estímul absolut per treballar aquesta setmana, que ens trobarem un partit molt complicat. També ho podem mirar des d'una altra perspectiva, que ells no tenen res a perdre i aniran allà a veure què passa. Nosaltres hem de ser conscients que això no ha acabat, que tenim 11 punts d'avantatge però 40 minuts al davant”.

SESE 62 – 73 Mataró Parc Boet

Mataró Parc Boet: Canals (5), Smith (1), Hermoso (7), Naharro (16), Champagnie (10), Franch (-), Corella (-), Rubio (21) i Forcada (13). 12 de 28 en tirs 2, 9 de 33 en tirs de 3 i 22 de 26 en tirs lliures.
Parcials: 16-12, 15-22, 16-20 i 15-19.