Quim Franch: "Ara que som campions, el nostre objectiu és pujar a EBA"

Entrevistem el capità del Mataró Parc Boet, just després de proclamar-se campions del seu grup de Copa Catalunya.

 

Bàsquet Mataró Parc Boet - Sant Josep

Enhorabona pel títol. Era el vostre objectiu a principi de temporada?

Al principi de la temporada el nostre objectiu era anar a fases, que en temporades anteriors ja hi havíem anat o, fins i tot, la passada que ens vam quedar sense. Clar que després de com va anar l'inici de temporada ja anàvem a buscar el títol. Hem de ser ambiciosos, i després d'aconseguir la primera posició, ara l'objectiu és superar l'eliminatòria prèvia i classificar-nos per la final a quatre.

La temporada va començar de forma espectacular, amb 8 victòries consecutives i després sembla que heu tingut un autèntic duel frec a frec amb el Sant Josep.

A Copa Catalunya sempre hi ha molts bons equips. Malgrat començar de forma espectacular, sabíem que era impossible acabar la temporada sense perdre un partit i quan la primera derrota, efectivament, va arribar, havíem de ser conscients que s'havia de continuar treballant. L'objectiu ha estat fer-nos forts a casa on no hem perdut cap partit, així, les quatre derrotes fora de casa les podríem compensar i, sobretot seguir treballant sense nervis.

Tu mateix ho has dit, a casa heu aconseguit guanyar tots els partits, quina creus que ha estat la clau?

Sempre tenim força gent que ens ve a veure i animar. Es nota que el pavelló gairebé sempre està ple i això ens ajuda moltíssim a aconseguir les victòries. També depèn de la plantilla, i aquest any la veritat és que és molt bona. És la nostra fórmula de l'èxit.

Malgrat força canvis a la plantilla, sembla que cada any seguiu lluitant per la part alta de la classificació. I j no només això, durant la pròpia temporada heu tingut diversos canvis a la plantilla.

Sí, tot i els canvis, la base s'ha mantingut, amb els Marcs, en Canal i jo. És cert que la temporada passada, a més a més, va ser molt difícil, on vam tenir moltes baixes i hi havia setmanes que pràcticament entrenàvem 5 jugadors. No valen excuses, tampoc, i al final no vam aconseguir l'objectiu de disputar les fases, i potser aquesta mitja renovació de la plantilla era necessària.

Després, els canvis a mitja temporada són normals a Copa Catalunya, sobretot en el cas d'estrangers que, moltes vegades, el bàsquet no és la seva principal feina. Vam començar amb en Jansen, després va venir l'Ilia, que al final ha hagut de marxar per un tema de papers i ara l'ha substituït un altre americà. Tot i això és destacable la feina del club, que sempre ha fet un esforç per intentar mantenir la plantilla el màxim competitiva possible.

Primer en Marc Rubio i després en Darío Naharro sembla que s'han erigit com els líders anotadors de la plantilla.

En Marc està a aquesta categoria perquè vol, té talent per estar molt més amunt. La seva temporada és molt bona. Però no només això, com he dit abans, tenim una de les millors plantilles de la categoria, i el Darío també és un gran jugador que va estar molt de temps aturat per culpa de la lesió i que cada cop sembla que s'està retrobant més al seu joc i els últims partits ja en són un bon exemple.

Personalment, com t'has trobat aquest any?

Vaig començar jugant de base, però amb les incorporacions vaig canviar de posició. El meu rol no és d'anotar, per això hi ha altres jugadors com en Marc Rubio o en Darío. És important saber quin és el teu fort o saber el que no se't dóna tan bé. La meva funció és ajudar els companys tant com sigui possible, defensant i aportant altres coses. Aquesta és la meva quarta temporada aquí i crec que les coses estan sortint força bé.

Com veus les fases?

Ara és quan ve la part més important de la temporada, és pel que hem treballat durant tota la temporada. Al ser primers matemàticament, tenim gairebé tres setmanes per preparar l'eliminatòria d'accés a la final a quatre. En temporades anteriors, la tornada fora de casa ja ens va deixar fora de la final a quatre i aquest any volem evitar que això passi. Cal tenir el cap fred en tot moment, i fer valer la veterania que tenim.

Ja sé que és molt prematur, però et veus jugant a EBA en cas d'ascens?

Nosaltres, els jugadors, no mirem tan enllà. Al final el que volem és passar-nos-ho bé, i això és el que estem fent. Després, és evident que volem aconseguir l'ascens, i a tots ens faria il·lusió pujar a EBA i jugar-hi però encara no ens ho hem plantejat. El bàsquet és molt el moment i si et pares a pensar en el futur, potser comences a deixar de jugar bé en el present. Ja et dic, centrar-nos en aquest any, i assolim el que assolim, ja pensarem el que farem. Repetint, però, que ara mateix l'objectiu és l'ascens.