El Platges s’emporta el derbi

El conjunt groc guanya a la pista d’un Boet que acaba quart i que haurà de jugar els quarts de final de la fase d’ascens davant del campió de l’altre grup

Derbi Mataró-Boet

Després de tres derbis perduts, el Platges de Mataró va guanyar el seu primer derbi de la història després que el Boet pugés a Copa Catalunya la temporada passada. Fins ara l’equip del barri del Pla d’en Boet sempre havia sortit vencedor, però en aquest darrer partit on els taronges s’estaven jugant la tercera plaça, va ser el Platges qui es va emportar el gat a l’aigua i el triomf per un ajustat 75-76.

En el primer quart ja es va començar a veure com aniria el partit, amb un Platges molt seriós en defensa i amb les idees molt clares, davant un Boet que notava en excés la baixa del seu base titular Carles Canals que ja fa setmanes que està lesionat. Al final del primer quart el resultat era de 14-15. En el segon quart la tònica va ser la mateixa, el Platges era qui tenia el control del partit i els locals  anaven a remolc i continuaven vius, gràcies l’encert de Rubio. En els darrers instants de joc de la primera part el Boet es va posar per davant 32-30, però Viñas amb un triple va capgirar la situació i el Platges va marxar al descans guanyant per un ajustat 32-33.

Domini groc

La segona part va començar molt igualada, però a mesura que van anar passat els minuts el Platges, amb els punts de Mañés i Viñas, va agafar un petit avantatge de 8 punts, ràpidament el Boet va reaccionar i va frenar l’eufòria visitant i va reduir la diferència a sis punts abans d’acabar el tercer quart (49-55). Però el Boet continuava jugant amb foc i només anotava en accions individuals, i només començar el darrer quart el Platges, amb les cistelles de Mañés i Ariño, va marxar de 9 punts (49-58). El Boet estava contre les cordes i nerviós i Quim Franch va rebre una antiesportiva per protestar una decisió arbitral. Però un altre cop va aparèixer Marc Rubio que amb 5 punts seguits tornava a ajustar el matx (62-63).

El Boet no es rendeix

Però el Platges continua en la mateixa línia i amb dos triples, un de Viñas i un altre d’Eric Mañés marxava de set (62-69). Novament tocava aixecar-se i remuntar, i el Boet, empès pel seu públic va reaccionar, i amb dos triples de Rubio i una cistella d’Hermoso es posaven a només un punt quan restava més d’un minut per acabar el matx (70-71). Tocava defensar fort i evitar que el Platges anotés, però una falta absurda va enviar a Nacho Ariño a la línia de tir lliure que no va perdonar i va posar el 70-73. Homs ràpidament amb un bàsquet de 2 va contestar i va posar la pressió a l’equip groc. El següent atac del Platges va acabar en personal sobre Mañes que fins aleshores havia estat impecable, però va errar els dos tirs, tot seguit un temps mort del Boet, que tenia la pilota per guanyar el partit quan només restaven 24 segons pel final (72-73).

El Platges guanya el cara o creu

Els taronges ho tenien tot de cara per emportar-se la victòria, però Marc Rubio va arriscar amb un triple quan encara quedaven prou segons de possessió i va errar el tir, tot seguit falta ràpida del Boet que ja buscava l’heroica. El Platges no va fallar des de la línia de tir lliure i es posava tres punts a dalt (72-75) i feia una falta ràpida per impedir un triple local. El Boet va anotar el primer i va fallar el segon per buscar el rebot i anotar una cistella de dos per empatar el partit, però el rebot va ser groc i el Boet va haver de fer una falta ràpida per continuar amb opcions.

El Platges va anotar només un tir i els locals van tenir una darrera opció (73-76). Marc Arnau va rebre una personal i va anar a la línia de tir lliure, va anotar el primer (74-76), i ara havia de fallar el segon per buscar un palmeig que forcés la pròrroga, però després que els àrbitres fessin repetir el segon tir per invasió de la zona, Arnau va tirar a fallar, però va tenir la mala fortuna que la pilota va entrar i ja no hi va haver temps per res més, el Platges va treure de fons i la botzina va sonar despertant l’alegria dels jugadors grocs i dels seus seguidors que van festejar efusivament la victòria en el derbi.

Fase d’ascens a Lliga EBA

Després d’aquesta derrota dolorosa en el derbi i de la victòria del Mollet, l’Auto Net&Oil Boet ha acabat quart del grup 1 de Copa Catalunya, tal com va passar la temporada passada, i a la primera ronda dels play-off d’ascens a Lliga EBA s’enfrontarà al Castellbisbal, campió del grup, que tindrà el factor pista a favor. Tot i que sempre és millor jugar davant del segon que contra el primer, el Platges s’estalvia jugar a la pista Lluïsos de Gràcia (segon classificat del grup 2), una pista de reduïdes dimensions on sempre és molt complicat guanyar.

1/4 Final Fase d’Ascens

Castellbisbal (1r) - AE BOET (4t)
Lluïsos de Gràcia (2n)- (Mollet (3r)
MASNOU (1r) - Igualada (4t)
Barberà (2n) - Grup Barna (3r)

El Platges acaba sisè

El Platges per la seva part, després de guanyar el primer derbi davant del Boet, ha acabat sisè i tanca una temporada on l’equip ha anat de menys a més. Per baix Cerdanyola i Salle Manresa són els dos equips que baixen directament, mentre que Onyar, Natació Sabadell, Granollers i Castellar jugaran la fase de permanència.