L’Auto Net&Oil Boet Mataró guanya el derbi

El conjunt entrenat per Alberto Peña va superar el Platges de Mataró 60-62 al Palau Josep Mora

basquet mataro-boet

L’Auto Net&Oil Boet va guanyar el derbi 60-62 de Copa Catalunya davant el Platges de Mataró en un partit que no es va resoldre fins al darrer segon. Amb les dues aficions que van omplir les grades del Palau Josep Mora , el vell pavelló mataroní va veure com per segona vegada consecutiva eren els visitants qui s’emportaven el gat a l’aigua. I és que després que el Boet pugés a Copa Catalunya la temporada passada, els tres cops que s’han enfrontat aquests dos equips el partit sempre ha acabat amb victòria taronja.

El matx, marcat per la tornada de Marc Forcada davant la seva antiga afició, no va ser gaire vistós i el bon joc va brillar per la seva absència, però les ganes que hi van posar tots dos equips i l’ambient de les grades va fer que es veiés un partit trepidant i emocionant que va estar obert fins al final. Els visitants van dominar el matx des dels primers instants de joc, però els locals mai es van rendir i després de molta brega i punt d’honor van tenir un darrer tir per emportar-se la victòria.

Primera part taronja

Després d’uns primers minuts de tempteig, el Boet va començar a imposar el seu ritme de joc i gràcies a les cistelles de Marc Rubio ràpidament va agafar un petit avantatge de 7 punts. Els visitants dominaven davant un Platges molt erràtic des de la línia de tres i que només anotava des de la línia de tir lliure. Al final del primer quart el resultat era de 10-15.

En el segon quart la tònica va ser la mateixa, amb el Boet manant en el marcador amb petits avantatges d’entre 5 i 8 punts, amb un Platges que com es diu en l’argot ciclista anava fent la goma, però sense perdre mai la cara en el partit. Als darrers instants de la primera part, els visitants van tenir un màxim avantatge d’onze punts (22-33), però no van saber donar l’estocada final, i després d’uns minuts d’errades per banda i banda el Platges va marxar al descans perdent només de vuit punts (25-33) i continuava viu després de fer una molt mala primera part.

Reacció groga

La segona part va començar amb el Boet anotant una cistella de dos, però els grocs van reaccionar i amb un parcial de 6-0 es van acostar en el marcador (31-35). La defensa local cada cop era més intensa i els taronges tenien més problemes per anotar. A més el matx es va anar escalfant i el Platges va aprofitar una tècnica assenyada al visitant Marc Hermoso per protestar als àrbitres i un triple per posar-se a només dos punts (37-39). Hi havia partit, però els grocs van tornar a precipitar-se en atac errant molts tirs de tres i el Boet amb un sensacional Carles Canals va refer-se i va acabar el tercer quart guanyant de set (42-49).

El Boet torna a marxar

Només començar el darrer període els visitants van tornar a controlar el matx i amb els punts dels seus homes interiors van tornar a tenir un màxim avantatge d’onze punts (42-53). Semblava que el matx estava sentenciat, però els partits en el Palau Josep Mora són molt llargs i mentre que el Platges anava escurçant diferències, els visitants es dedicaven més a protestar les decisions arbitrals.

Ariño amb una entrada de manual culminada amb una safata d’esquenes acostava el Platges a només dos punts, i tot seguit Eric Mañés va errar un tir que hauria posat per davant l’equip entrenat per Joan González.

Restava poc més d’un minut per acabar el matx i Marc Hermoso posava el Boet quatre punts per davant en el marcador (56-60). Però en el següent atac David Viñas, darrer fitxatge del Platges anotava un triple des de la cantonada posant el 59-60. Les dues aficions van embogir  i el soroll quan atacava cada equip era ensordidor, el Boet només va anotar un tir lliure en el següent atac, però el Platges després de demanar temps mort i preparar el darrer atac va perdre la pilota només treure de banda sense ni poder tirar a cistella.

Marc Forcada entra en escena ...

Quan només restaven 26 segons per acabar, el Boet tenia possessió i guanyava d’un, els visitants van decidir fer un atac llarg i que corrés el temps. El pla va funcionar i quan només restaven tres segon pel final els grocs feien falta i enviaven a Forcada a la línia de tir lliure. Forcada que fins aleshores havia tingut un pas discret en el derbi es convertia en el gran protagonista. Forcada que havia estat jugador franquícia del Platges i que havia marxat per la porta del darrera, ara estava en disposició de finiquitar el derbi i donar la victòria a l’etern rival.

Un final que segur que Forcada hauria imaginat tota la setmana, doncs bé, el jugador taronja va anotar el primer tir lliure, i tot seguit va fer una salutació militar cap al cantó de grada on hi havia majoritàriament seguidors del Boet, però el gest va encendre la grada i  sobretot la banqueta groga, després d’un seguit d’intercanvis de paraules entre totes dues parts el col·legiats del matx van assenyalar tècnica a Marc Forcada que tot seguit va errar el segon tir lliure (59-62).

15 marc Forcada

I gairebé regala la victòria al seu antic equip

Tot seguit Nacho Ariño va anotar el tir lliure de la tècnica (60-62) i el Platges va disposar d'una darrera possessió de tres segons des de mig camp. Els grocs aquest cop van treure bé des de la banda i la pilota va arribar a David Viñas, qui des de més de 7 metres va intentar un triple que hauria donat la victòria al seu equip, però l’anella va repel·lir el seu tir i el Boet es va emportar el derbi.