L’Auto Net & Oil Boet Mataró guanya un derbi històric

L’equip taronja supera 91 a 84 el Platges de Mataró en el primer partit oficial de la història entre els dos primers equips d'aquestes dues entitats

Basquet UEM-Pla d'en Boet

L’Auto Net & Oil Boet Mataró va guanyar 91-84 el primer derbi mataroní de la història a Copa Catalunya entre l’equip taronja i el Platges de Mataró. Fins aquest dia mai abans s’havien enfrontat en partit oficial els dos primers equips d’aquests dos clubs mataronins, ja que el Boet mai havia estat tant a dalt i només havia jugat en partit oficial davant el sènior B de la UE Mataró.

El pavelló Eusebi Millan es va omplir de gom a gom per presenciar el primer derbi de la temporada que va comptar amb la presència de l’alcalde Joan Mora i del regidor d’esports Pere Galbany. El matx no va decebre i va ser un magnífic partit de bàsquet entre dos equips que van jugar a un gran nivell i que van lluitar per la victòria fins al darrer minut. Al final el peix petit es va menjar el gran, i el Boet, que fins a la temporada passada jugava a Tercera Catalana, es va imposar a un Platges de Mataró que fins fa poc jugava a EBA i que després d’aquesta derrota queda molt tocat.

Derbi Bàsquet

El partit va començar amb un ritme elèctric amb transicions molt ràpides i amb els dos equips anotant amb facilitat. David Romero va anotar els set primers punts del conjunt groc, però el Boet a base de triples contestava i es posava per davant (10-7). Però ràpidament els visitants amb dos triples consecutius donaven la volta al marcador (10-13), per poc, ja que en l’atac següent Carles Canals anotava una altra cistella de tres i posava l’empat a 13. El partit va continuar embogit fins al final del primer quart que va acabar amb un mínim avantatge favorable a la UEM (24-25).

En el segon període el Platges va sortir més endollat i amb un parcial de 2 a 6 agafava un petit avantatge de 5 punts 26-31. Ràpidament el tècnic local Albert Garcia va demanar un temps mort per trencar la dinàmica del matx. Però tot i això el Platges va continuar sent millor i gràcies als punts de Forcada es va posar vuit punts a dalt (39-47). El Boet estava desactivat, en part gràcies a la gran defensa que va plantejar el tècnic Jordi Ventura sobre el base taronja Carles Canals que no trobava la manera de rebre la pilota en situacions òptimes. Tot i això, en els darrers minuts de la primera part, els de casa van treure petroli de les accions individuals de Carceller i Franch i van retallar fins a tres el desavantatge (45-48).

Els de casa agafen la iniciativa a la segona part

A la represa el partit va canviar radicalment, el Boet va introduir variants en atac i el seu joc va començar a ser més fluid i a trobar cistella amb molta facilitat, davant un Platges que només anotava en comptagotes gràcies a les accions individuals de Forcada i Romero. Això va  fer demanar a Jordi Ventura un temps mort quan el seu equip perdia de set (63-56). Però el partit no va fer el gir que pretenia el tècnic de la UEM i al final del tercer quart el seu equip perdia de vuit punts (71-63).

Derbi bàsquet

El darrer quart va començar amb un Platges lluitador que, gràcies a una gran defensa a tota la pista i a les accions de força i de punt d’honor de Marc Forcada, s’acostava a només dos punts (75-73). Però ràpidament va contestar el Boet i amb dos triples consecutius, el primer de Carceller i el segon Franch tornava a posar terra de per mig (81-73). Però encara quedava molt de partit i els grocs no es van rendir i van tornar a posar-se a només dos punts (82-80), i fins i tot haurien pogut empatar el partit si no haguessin errat diversos tirs lliures. Però el Boet quan estava contra les cordes mostrava la seva millor versió i tornava a marxar de set (87-70) restant només dos minuts per a la botzina final. En aquests dos darrers minuts de joc el conjunt taronja es va mostrar molt més experimentat que el seu rival i controlant el rebot i anotant des de la línia de tir lliure en va tenir prou per emportar-se la victòria final (91-84).

Derbi basquet

Després d’aquest resultat, el Boet Mataró continua a la zona alta de la classificació ocupant la 5a posició amb 7 partits guanyats i 5 perduts, mentre que el Platges de Mataró és tercer per la cua amb 3 victòries i 9 derrotes i ja suma set setmanes seguides sense conèixer la victòria. Aquesta setmana hi ha descans i la lliga no tornarà fins al cap de setmana del 14 i 15 de desembre.

BOET MATARÓ - PLATGES MATARÓ 91-84

AUTO NET & OIL BOET: Carles Canals (5), Jordi Belzunces (2), Joan Carceller (20), Juan Carlos Vaca (7), Marc Hermoso (6) cinc inicial; Victor Moran, Joan Navarro (10), Quim Franch (26), Albert Llanos (7), David Rodríguez (8).
PLATGES UE MATARÓ: Nacho Ariño (14), Marc Forcada (19), David Romero (26), Carles Gómez (1), Ferran Tardio cinc inicial; Sergi Ventura (3), Jordi Serra (3), Coll (4), Jordi Sánchez (9), Rafa Prats (3).
MARCADOR: 24-25, 45-48, 71-63, 91-84.