Ariadna Pujol i Laia Flores campiones d'Europa sub-18

La selecció estatal amb dues mataronines a les seves files van superar França 60-46, a la Final de l'Europeu de Croàcia

Espanya sub 18Ariadna Pujol i Laia Flores s’han proclamat campiones d’Europa sub-18 amb el combinat espanyol a l’Europeu disputat a Croàcia després de superar França a la final 60 a 46. Ariadna Pujol ha estat una de les peces clau del combinat estatal durant tot el torneig i a la final ha anotat 11 punts, ha capturat 3 rebots i ha donat 2 assistències. Laia Flores, una de les petites del grup no ha tingut tant de pes en l’equip, però ha donat minuts de qualitat en les estones que ha jugat. Esmentar que la temporada vinent cap de les dues continuarà jugant a la UE Mataró, ja que l'Ari marxa a jugar a la Universitat de South Florida i la Laia al Femení Sant Adrià.

En els primers minuts de partit la selecció estatal, gràcies a les cistelles de Pujol, ràpidament es va posar per davant en el marcador i al final del primer quart ja guanyava 18 a 8. En el segon quart la defensa en zona de les franceses va frenar l’atac espanyol i les gales van marxar al descans perdent per només dos punts (32-30).

Ari Pujol campiona d'Europa

En el tercer quart la igualtat va ser màxima i tots dos equips van haver de suar de valent per aconseguir anotar una cistella. D’aquesta manera es va arribar al darrer quart amb tot per decidir (43-41). En el darrer quart la selecció espanyola va ofegar l’atac francès i amb els punts de la MVP del torneig Letícia Romero va acabar guanyant la final amb solvència per 60 a 46.

Dir que l’equip bàsicament està format per jugadores de la generació del 95, una fornada de les millors que ha tingut el bàsquet estatal femení i que a Croàcia s’ha penjat la seva tercera medalla, l’any 2011 es van penjar l’or en l’Europeu d’Itàlia, el 2012 la plata en el Mundial d’Holanda i han tancat el cercle virtuós penjant-se l’or a Croàcia.

ESPANYA - FRANÇA 60-46

ESPANYA: Arrojo (12), Lizarazu (4), Romero (22), Quevedor (4), Ariadna Pujol (11) cinc inicial; Laia Flores, Yaiza (3), Esparcia, N. Lo (4), Guri, Sole, Orts.              Marcador: 18-18, 32-30, 43-41, 60-46.

Camí fins a la final

El pas del combinat estatal per l’Europeu de Croàcia ha estat immaculat guanyant tots els partits que ha disputat. A la primera fase Espanya va derrotar 80-48 Croàcia, 71-62 Rússia i 92-33 Anglaterra. Després, a la segona fase, va derrotar 71-45 la República Txeca, Turquia 75-32 i Holanda 79-54. A quarts de final les vermelles van derrotar sense problemes Suècia 72-32, a semifinals el rival va tornar a ser Holanda a qui es va derrotar amb facilitat 80-41. A la final l’equip dirigit per Victor Lapeña va patir una mica més, però com ja hem dit va guanyar amb solvència a França 60-46.

Laia Flores campiona d'Europa

A la delegació espanyola hi havia dos membre amb passat a la UE Mataró que també es van proclamar campiones d’Europa, Clàudia Guri que ha format part de l’equip i que la temporada passada jugava a Mataró i Elena Espiau que ha fet les funcions de delegada de l’equip.