Tres mataronines campiones de Catalunya absolutes de pista coberta

Viena Campos en llargada, Marta Cot en perxa i Esmeralda Arriscado en 60 m tanques van pujar al més alt del podi

El passat cap de setmana es va disputar a Vilafranca del Penedès el Campionat de Catalunya absolut en pista coberta amb una participació no tan àmplia com seria d’esperar en la màxima competició catalana. Per a l’atletisme mataroní el més destacat va ser que tres noies van obtenir la medalla d’or en les seves proves: Viena Campos (CA Laietània) va guanyar en salt de llargada amb 5’71 m en el seu debut en categoria absoluta, Esmeralda Arriscado (AA Catalunya) va guanyar per sisena vegada en els 60 m tanques amb un temps de 8”90 i Marta Cot (Benacantil) es va fer amb el primer lloc amb un salt de 3’75 m, superant per intents a l'exlaietanenca Anna Palou (Puma Chapin) que va ser segona amb la mateixa marca.

També va obtenir el segon lloc el saltador de triple Edu Pérez (FCB) amb una marca de 15’94 m i després d’una lluita molt emocionant amb el seu company de club Pere Joseph que el va superar per 5 cm.La sisena medalla va arribar en els 200 m llisos on Oscar Fabregat (CA Laietània) va acabar tercer amb un temps de 23”22.

Altres bones classificacions foren: Carlos Martínez (CAL) 5è en triple amb 13’27 m; Isabel Bartra (CAL) 7a en perxa amb 2’70 m, Viena Campos (CAL) 6a en triple amb 11’36 m, Francesc Bonjoch (AA Catalunya) 6è en alçada amb 1’92 m i Jordi Vallès (CAL) 9è en alçada amb 1’85 m. Com a nota curiosa dir que en aquests campionats la mataronina Mireia Lluch va perdre el rècord dels campionats que tenia des de l’any 1995 en els 400 metres amb 55”90, a mans de la tortosina Laia Forcadell (55”71).

L’equip júnior femení del Laietània campió català per equips de cros
L’equip júnior femení del Centre Atlètic Laietània format per Judith Llavero (guanyadora individual), Cecília Pozo (6a) i Mari Carmen Gonzàlez (7a) es va proclamar campió de Catalunya per equips de cros en la prova celebrada en el decurs del Cros de Sant Sebastià de Sabadell. Per part del GA Lluïsos el més destacat va ser la 9a plaça dels equips infantils, amb Alba Torrejón (19a) i Àlex Dorda (22è) com a millors col·locats.

Tres títols de base en els Campionats de Catalunya de marxa atlètica
Es van disputar a Viladecans el passat diumenge i va haver-hi bons resultats per als representants mataronins. Raquel Gonzàlez (AA Catalunya) va guanyar en categoria juvenil femenina, Oriol Soler (CA Laietània) en juvenils masculins i Ignasi Soler (CA Laietània) en júniors masculins. Maria Ferres (CA Laietània) va quedar 5a en cadets.

Campionats de Catalunya Infantils de pista coberta
L’única medalla mataronina va ser per a Francisco Gómez (CA Laietània) que va quedar 2n en salt de llargada amb 4’71 m. També va quedar 4t en salt d’alçada amb 1’46 m. El saltador del GA Lluïsos Mataró Richard Baker va quedar 6è i 7è en les mateixes proves amb 4’17 m i 1’34 m. I Núria Tarragó (CAL) va quedar 7a en llargada amb 4’08 m.

José Ríos guanya a Jaen
El president del GA Lluïsos Mataró i que milita a l’Adidas de Saragossa va guanyar la Cursa Urbana Nocturna de San Antón a Jaén superant per 21” el portugués Rui Silva. També va quedar 2n al cros de Valladolid.