Raquel González quinzena en els 20 km marxa al Mundial de Doha

En una cursa molt dura per la fortíssima calor, ha estat la segona espanyola i la sisena europea

190930At_RaquelMundial

La mataronina Raquel Gonzàlez ha acabat quinzena en la prova dels 20 km marxa en el Mundial de Doha, una posició per sota de la seva actuació en l'altre Mundial en que havia participat, ara fa quatre anys a Beijing. La marxadora mataronina sortia amb la 16a marca de les participants amb 1:28:36, i per tant la seva actuació ha estat bona.

Com s'esperava la prova ha estat duríssima per la forta calor, per sobre dels 30 graus, tot i disputar-se a la mitjanit. La cursa ha estat un festival de les xineses que han copat el podi, amb Liu com a guanyadora amb 1:32:53, a 8 minuts del seu rècord mundial. El seu temps de 4:10 en l'últim quilòmetre, quan ja portava 19 km a les cames, ha estat d'escàndol tenint en compte les condicions en que s'ha disputat la prova. Poc abans de l'arribada ha doblat a la marxadora mataronina, prenent-li per tant una mica més d'un quilòmetre.

Raquel González ha arribat en 15è lloc amb 1:38:02, ha estat la segon espanyola i també s'ha classificat com la sisena europea, una posició que un campionat d'Europa li hauria donat plaça de finalista. La granadina Maria Pérez, la campiona d'Europa, ha arribat 8a i ha estat la millor europea amb 1:35:43. 

190929At_Raqueldoblada