Dissabte 21a Mitja Marató Ciutat de Mataró per primera vegada en horari de tarda

La sortida i l'arribada seran al Passeig de Marina al costat del Tecnocampus i discorrerà per la N-II

MitjaMarató2015

Ja feia quasi un any i mig des de l’última edició de la Mitja Marató Ciutat de Mataró, que se solia celebrar la primera setmana de desembre. La nova edició, que és la 21a, se celebrarà per primera vegada en horari de tarda, el dissabte 18 de maig, amb sortida a les 18:30 h des del passeig de Marina al costat del Tecnocampus. Organitzen els clubs atlètics de la ciutat (GA Lluïsos Mataró, CA Laietània i Colla Maimakansu, amb el suport de l’empresa Zona VIP Events i de la Direcció d’Esports de l’Ajuntament.

El canvi d’horari ve motivat per l’intent d’aconseguir més participants.

190518At_MitjaCartell

El recorregut,  que aquest any no passa pel centre de la ciutat, surt del passeig de la Marina, enfila cap a la Porta Laietana, pren l’avinguda del Maresme, per agafar la N-II, fins arribar a la rotonda d’Elisabet Cristina de Brunswick en el límit de Mataró on giraran. Tornaran per la mateixa N-II fins arribar al final del passeig de la Marina. I d’allà tornaran a girar per fer pràcticament el mateix recorregut, fins a completar els 21,097 km.

Els records de la prova els ostenten el kenyà Jacob Kiplagat amb 1:02:58 i Lídia Rodríguez amb 1:13:58, establert l’any passat.

Una altra novetat és la celebració d’una prova de 10 km, i els corredors tindran un control als 10 km i també una mica més endavant per completar el Quart de Marató (10,5 km).

També se celebrarà la 25a Marató Escolar a les 10:30 h a la mateixa zona del Passeig de la Marina, davant del Parc de Mar. Tots els participants tindran el número 1, sent un esdeveniment no competitiu. En l’última edició van participar 900 escolars i ara es vol arribar al miler.

Finalment dir que la causa solidària d’aquesta 21a Mitja Marató és una iniciativa impulsada per una família de la ciutat per combatre les malalties minoritàries, en concret el síndrome nefròtic. Els beneficis de la venda de les polseres grogues (3€) es dedicarà a la investigació d’aquesta malaltia que porta l’obra social de l’Hospital Sant Pau.