La mataronina Raquel Gonzàlez (FCB) campiona d'Espanya en els 10 km marxa

Sara Dorda va quedar tercera en relleus 4x400 metres amb rècord de Catalunya

Les tres atletes mataronines més destacades de l'actualitat i dels últims anys, Raquel Gonzàlez, Sara Dorda i Marta Cot, van participar el passat cap de setmana a Getafe en la 98a edició dels Campionats d'Espanya d'atletisme, i les dues primeres van pujar la podi.

180723At_Raquelmedalla

Raquel Gonzàlez Campos (FC Barcelona), demostrant una bona forma de cara a l'Europeu de Berlín que se celebrarà d'aquí a poc dies, va obtenir el títol i la medalla d'or en la prova dels 10 km marxa amb un temps de 43:37.95. L'atleta blaugrana és l'actual recordista estatal en aquesta prova amb una marca de 42:14.12 aconseguida a Gijon l'any 2016, abans d'anar als Jocs Olímpics de Rio.

El dissabte, en una prova molt dura per la forta calor, va superar a Laura Garcia- Caro, Maria Pérez i Júlia Takacs, i així l'atleta mataronina va obtenir el seu tercer títol estatal absolut, després de l'aconseguit en ruta (en 20 km) a Rentería l'any 2015, i l'aconseguit en aquesta mateixa prova dels 10 km a Gijon ara fa dos anys, quan va fer el rècord estatal.

180723At_Raquelarribada2

La Raquel el pròxim dissabte 11 d'agost a les 9:05 del matí tindrà un repte molt important, ja que estarà a la sortida de la prova dels 20 km marxa en els campionats d'Europa de Berlín.

Sara Dorda guanya el bronze en relleus

Per la seva part, Sara Dorda (AA Catalunya), recent campiona estatal sub-23 en els 400 metres tanques, va quedar per poc fora de la final d'aquesta prova, ja que va quedar tercera en la seva semifinal amb 1:01.74, i no va entrar entre les vuit millors per només 17 centèsimes.
Posteriorment en una de les últimes proves de la competició va pujar al podi. Va ser en els 4x400 metres amb l'equip de l'AA Catalunya que va quedar en tercer lloc amb 3:39.57, registre que significa un nou rècord de Catalunya de clubs. I junt amb Zoya Naumov, Laura Centella i Andrea Díez es va poder penjar el bronze.

180523At_SaraDordarelleus

I finalment Marta Cot (Juventud Elche) es va classificar en el lloc 13è en salt amb perxa amb una marca de 3.70 m, posició i lloc prou valuoses tenint en compte que ja està en categoria màster.

Rècord en 5 000 metres per a Laura Pelegrí

El passat dia 19 de juliol l'atleta del GA Lluïsos Laura Pelegrí es va fer amb el rècord del seu club en els 5000 metres llisos, en prova celebrada a Sant Celoni. Allà va fer una marca de 18 minuts exactes, millorant en 6 segon el rècord que tenia Mònica Espinàs des del 1986. Llàstima que un sospir no baixés de la barrera dels 18 minuts...